Dgs

2016 DGS için Başvuruları Sona Eriyor (Sınav Ücreti ÖSYM Kredi Kartı ve ATM ile 2016 DGS Ücreti Ödeme İşlemleri)

ÖSYM tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan duyuru ile 2016 yılı Dikey Geçiş Sınavı Başvuru süreleri uzatılmıştı. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2016 DGS) için başvuru işlemleri 20 Haziran Pazartesi günü sona erecektir.

YÖK tarafından yapılan başvuruların uzatıldığı duyurusu şu şekilde;

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü’nün, üniversiteleri tarafından açıköğretim programlarının sonuçlarının 14.06.2016 tarihinde açıklandığını, mezun olabilecek durumda olan adayların da DGS için başvuru yapabildiği ancak bazı adayların sınav sonuçları belli olmadığı için başvuru yapmadığını ve 2016 DGS başvuru tarihlerinin sona erdiği belirterek süre uzatımı talep eden yazısı, 14.06.2016 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında görüşülmüş ve 2547 sayılı Kanun’un 7-e maddesi ile meslek yüksekokulları ve açıköğretim ön lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine devamları hakkında yönetmelik uyarınca, 20.04.2016 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında Yürütme Kuruluna verilen yetkiye dayanılarak 2016 DGS başvuru tarihinin 20 Haziran 2016 Pazartesi günü saat 17.00’a kadar uzatılmasına karar verilmiştir. Kamuoyuna önemle duyurulur.


DGS sınav Ücreti Ne Kadar?

2016 Dikey Geçiş Sınavı için başvuruda bulunacak adaylar 80 TL sınav ücreti ödemeliler. İlgili sınav ücreti için son tarih 20 Haziran Pazartesi olarak uzatılmıştı. 2016 DGS’ye başvuruda bulunacak adaylar sınav ücretlerini anlaşmalı bankalar ve ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yatırabilmektedirler.


DGS Ne Zaman Yapılacak?

2016 DGS 31 Temmuz 2016 pazar günü saat 09:30’da başlayacak ve sınava girecek adaylara 140 dakika süre tanınacak. Sınavda adaylara çoktan seçmeli sorular yöneltilecek.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

2016 DGS işlemleri , Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) aday işlem sistemi (https://ais.osym.gov.tr) adresinden yapılacak. Adayların başvurularını geçerli fotoğraflı, geçerli eğitim bilgisi bulunan profillerinden yapması gerekiyor. Geçerli fotoğraf tanımı ÖSYM tarafından son 50 ay içerisinde ÖSYM başvuru merkezlerinden çekilmiş fotoğraflar olarak nitelendirilmiştir.

Sınav Sonuçları Ne zaman Açıklanacak?

2016 Dikey Geçiş Sınavı (2016 DGS) sonuçları ÖSYM sınav takvimine göre 11.08.2016 tarihinde açıklanacak.

Başvuru Ücretinin Yatıralacağı Bankalar

# Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
# Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak
adaylar hariç)
# Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı
# Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
# Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den
ücret yatırılmaz.)
Ayrıca adaylar sınav ücretini ÖSYM’nin Resmi İnternet sayfasında yer alan ÖDEMELER kısmından Kredikartı veya Banka Kartı ile de yapabilecekler.

Not: Banka gişe yetkilileri 50 metre yakında bir bankamatik olduğu sürece başvuru ücretini yatıracak olan adayları bankamatiklere yönlendirebilecekler.

Kamupersoneli.net  | Ankara