Dgs

2016 DGS Sınav Başvuru Ücreti Hangi Bankalara Yatırılacak? ÖSYM Kredi Kartı ve ATM ile 2016 DGS Ücreti Ödeme İşlemleri

Dikey Geçiş Sınavı başvuruları başladı
 ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı, açıköğretim önlisans programları ve meslek yüksekokulları mezunlarının Yükseköüretm kurumlarının Lisans programlarına geçebilmeleri için yapılan Merkezi bir sınavdır. Peki DGS başvuruları ne zaman başladı ne zaman bitecek? Başvuru nasıl yapılır? Başvuru ücretini nereye yatırmam gerekiyor? Sınava kimler başvurabilir? Tüm cvevaplar haberimizin devamında..

DGS Başvurusu Nasıl Yapılır?

Dikey Geçiş sınavı başvuruları 31 Mayıs Salı günü başladı. Sınava son başvuru tarihi ise 13 Haziran Pazartesi olarak belirlendi. Sınava girecek adaylar başvurularını, başvuru tarihleri arasında elektronik ortamda yapabilecekler.

Elektronik ortamda başvuru yapmak için TIKLAYIN

DGS’ye girecek adaylar online başvuru yaptıktan sonra sınav ücretini belirlenen bankalara yatırmak zorundadır. Başvuru tarihleri içiersinde sınav ücretinin yatırılmaması durumunda sınav başvurusu geçersiz sayılacaktır.

Sınav Ücreti Ne Kadar? Hangi Bankaya Yatırmam Gerekiyor?

Sınava girecek adaylar başvuru ücretini 2016 DGS kılavuzunun son sayfasında belirtilen banka hesaplarına yatırmaları gerekmektedir.

Sınav Ücreti: 80 TL
Başvuru Hizmet Ücreti: 3 TL

Başvuru Ücretinin Yatıralacağı Bankalar

# Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

# Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak

adaylar hariç)

# Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

# Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

# Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den

ücret yatırılmaz.)
Ayrıca adaylar sınav ücretini ÖSYM’nin Resmi İnternet sayfasında yer alan ÖDEMELER kısmından Kredikartı veya Banka Kartı ile de yapabilecekler.

Not: Banka gişe yetkilileri 50 metre yakında bir bankamatik olduğu sürece başvuru ücretini yatıracak olan adayları bankamatiklere yönlendirebilecekler.