Dgs

2016 DGS Tercih İşlemlerinde Son Gün !

21 Ağustos 2016 tarihinde yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları, uzun bir bekleyişin ardından açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının gecikmesiyle adaylar, tercih işlemlerini bekleyişe girdi. 30 Eylül’de Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), DGS tercih kılavuzunu yayımladı ve tercih işlemleri başladı.

ÖSYM, DGS tercih işlemleri için 30 Eylül- 7 Ekim 2016 tarihlerini verdi. 30 Eylül’de başlayan DGS tercihleri bugün sona eriyor !

Tercih işlemleri ÖSYM web sitesinde yer alan “https://ais.osym.gov.tr”  sekmesinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle giriş yapılarak gerçekleştirilecek.

Adaylar tercih işlemlerini ÖSYM’nin yayımladığı tercih kılavuzunda yer alan tabloları dikkate alarak yapacaklar. Adaylar, mezun oldukları programa göre tercih yapacaklar. Tercihler yapılırken en fazla 30 tercih yapılabilecek. Adaylar 30 tercih hakkının hepsini kullanmak zorunda değiller. Tercih işlemleri sona erdikten sonra, tercih listesinin çıktısının alınması gerekiyor.

Tercihlere göre yerleştirme sonuçları, ÖSYM web sitesi üzerinden adaylara duyurulacak. Adaylara herhangi bir belge gönderilmeyecek. 

ÖSYM, tercih işlemlerinin sona ereceği 7 Ekim’de web sitesi üzerinden bir duyuru yayımlayarak Tablo-1’de değişiklik yapıldığını açıkladı:

“2016 DGS tercih işlemleri, 30 Eylül 2016 tarihinde başlamış olup 7 Ekim 2016 tarihinde sona erecektir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın talebi doğrultusunda; 2016 DGS Kılavuzu, Tablo-1’e Atılım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği (İngilizce, Tam Burslu) programı eklenmiştir. Bu konuda ilgili karara göre Tablo-1’de düzeltme yapılmış ve yeni hali internet sayfamıza konulmuştur.

Tercih bildiriminde bulunmuş/bulunacak olan adayların bu konuyu dikkate alarak Tablo-1’i tekrar inceleyip tercihlerini gözden geçirmeleri gerekmektedir.

Adaylara önemle duyurulur.”