Dgs

2017 DGS Başvuru Ücretleri Hangi Bankalara Yatırılacak?

Bilindiği gibi Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan duyuru ile 2017 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları başladı. Dikey Geçiş Sınavına başvurular ÖSYM tarafından belirlenen başvuru merkezleri, internet başvurusu ve yurt dışı başvuruları şeklinde yapılacaktır. 

DİKEY GEÇİŞ SINAVI BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

“Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2017 DGS) başvuru işlemleri, 24 Mayıs-1 Haziran 2017 (Ücret ödeme için son gün, 2 Haziran 2017) tarihinde yapılacaktır. Sınava başvurmak isteyen adaylar, 2017-DGS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Sınava başvuracak adaylar kamupersoneli.net olarak aşağıda paylaştığımız başvuru kılavuzunu incelemeleri gerekmektedir.

SINAV VE BAŞVURU DETAYLARI

DGS başvurular 24 Mayıs 2017 ile 1 Haziran 2017 tarihleri arasında olacaktır. Başvuru ücretlerini ödemek için son gün 2 Haziran 2017 olarak belirtilmiştir. Sınav 23 Temmuz 2017 tarihinde saat 10.00’da yapılacaktır ve 140 dakika sürecektir. Sınav ücreti olarak 90.00 TL belirtilmiştir. Adaylar için ÖSYM tarafından geç başvuru günü de belirlenmiştir. Adaylar 14 Haziran 2017 tarihinde geç başvurularını yapacaklardır ve bu adaylar sınava Başkent Ankara’da alınacaklardır. Ayrıca geç başvuru ücreti olarak 135 TL belirlenmiştir.

BAŞVURU ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?

* Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) 

* Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) 

* Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) 

* Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) 

* Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı 

* Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler 

* Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık