Dgs

2017 DGS Tavan-Taban Puanlarında Kontenjan Listesine İlişkin Açıklama

Adayların merak ettiği konuların başında gelen DGS 2017 taban puanları ve yerleştirme puanları hakkında detaylar haberimizde…

Adaylar, tercihlerini bireysel olarak İnternet aracılığıyla elektronik ortamda yapacaklardır.

Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM’nin internet adresinden yayımlanan Tablolardan yararlanmaları gerekmektedir.

Akşam’ın haberine göre, 2009 yılından sonra Türkiye’de açılan yeni üniversiteler ve artan öğrenci kontenjanları dolayısıyla DGS kontenjanları da paralel olarak artmıştır.

Tercih İşlemleri Nasıl Yapılacak ?

Dikey Geçiş Sınavına giren adaylar sonuçların açıklanması ile birlikte tercih işlemlerini yapmaya başlayacaklar.

2017 DGS Tercih ve Yerleştirme İşlemleri ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapılacaktır. Adaylar tercihlerini, TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla gerçekleştirecekler.

Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılacak ?

Yerleştirme, adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır.

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecek.

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

DGS tercihleri sınavdan sonra yapılacaktır.

DGS tercih kılavuzunda 30 tercih yapma hakkınız vardır.

Tercihlerinizde sadece mezun olduğunuz bölümle ilgili YÖK tarafından belirlenmiş bölümleri tercih edebilirsiniz.

Kontenjan Sayılarında Artış Meydana Geldi

Geçmiş yıllarda her üniversitenin %10 kontenjan açması zorunlu olmasına rağmen DGS de kontenjanlar son derece az sayıdaydı.

Özellikle 2009 yılından sonra Türkiye’de açılan yeni üniversiteler ve artan öğrenci kontenjanları dolayısıyla DGS kontenjanları da paralel olarak arttırıldı.

Ayrıca birçok ildeki üniversitelerde Açık Öğretim Fakültesi dışında Uzaktan Eğitim sisteminin de devreye girmesiyle sınav kontenjanı giderek yükseltilmektedir.

Sınav sonuçları ÖSYM tarafından açıklandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

Kamupersoneli.net – ANKARA