Dgs

Adaylardan 2017 DGS Başvuru Ücretleri Düşürülsün Talebi

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan duyuru ile 25 Mayıs 2017 tarihinden itibaren Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları başlamış oldu. Dikey Geçiş Sınavına başvuru yapacak olan adaylar başvurularını ÖSYM tarafından belirlenen başvuru merkezleri, internet başvurusu ve yurt dışı başvurularından birini seçerek yapacaklardır.

“Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2017 DGS) başvuru işlemleri, 24 Mayıs-1 Haziran 2017 (Ücret ödeme için son gün, 2 Haziran 2017) tarihinde yapılacaktır. Sınava başvurmak isteyen adaylar, 2017-DGS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Dikey Geçiş Sınavı başvuru kılavuzunu aşağıda adaylarla paylaşıyoruz.

BAŞVURU ÜCRETLERİ DÜŞÜRÜLSÜN

Dikey Geçiş Sınavına başvuru yapacak olan adaylar başvuru ücretlerinden rahatsızlık duyduklarını ve bu ücretin çok yüksek olduğunu ifade ediyorlar. Dikey Geçiş Sınavına başvuru ücretinden dolayı başvuru yapamayan adaylar yetkililerden başvuru ücretlerinin düşürülmesini talep ediyorlar. 

Başvuru ücretleri hakkında henüz bir düzenleme veya açıklama yapılmadı. Ancak konu ile ilgili olarak bir açıklama veya düzenleme yapıldığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Başvuru Kılavuzu ve Başvuru Ücretlerinin Yatırılacağı Bankalar İçin TIKLAYINIZ.

Kamupersoneli.net – ANKARA