Dgs

ÖABT Sonuçları Açıklandı Gözler DGS Sonuçlarında !

2016 ÖABT sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. DGS sonuçlarına ilişkinse ÖSYM’den hala bir açıklama gelmedi.

20 Ağustos’da yapılan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınav sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. 21 Ağustos’da yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları ise henüz açıklanmadı. DGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair ÖSYM’den herhangi bir açıklama da gelmedi. Adaylar DGS sonuçlarının açıklanmasını merakla bekliyor.

Önlisans mezunlarının lisans bölümlerine geçmeleri için yapılan DGS 21 Ağustos 2016’da gerçekleştirildi. Sınava girdikten sonra adaylar en çok DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? konusunu aradılar internette.

5 Eylül’de Açıklanması Bekleniyordu

ÖSYM’nin takvimine bakıldığında, sınav sonuçlarının geçtiğimiz yıllarda 15 gün içerisinde açıklandığını görüyoruz.21 Ağustos’da yapılan Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarının da 5 Eylül 2016’da açıklanması bekleniyordu. Fakat ÖSYM konu ile ilgili bir açıklama yapmadı henüz.

DGS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

2016 Dikey Geçiş sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından kontenjanlar açıklanacak. Adaylar verilen tercih kılavuzuna göre, tercih için belirlenen tarihler arasında tercihlerini, ÖSYM web sitesi üzerinden yapacaklar.Tercih dönemi içerisinde adaylar,30 tercih yapma hakkına sahip olacaklar.

Kamupersoneli.net