Dgs

YÖK'ten 2016 DGS Şartlı Kayıt Duyurusu !

2016 Dikey Geçiş Sınavı (DGS), tercih işlemlerinin sona ereceği 7 Ekim’de Yükseköğretim Kurulu (YÖK), şartlı kayıt başlığı adı altında bir duyuru yayınladı.

YÖK’ün duyurusu DGS kayıt tarihleri arasında mezun olamayan öğrencileri kapsıyor.

Duyuruya göre, DGS kayıt tarihleri içerisinde mezun olamayan, mezun olamadığı için de kazandığı programa yerleşemeyen, kayıt tarihlerinden sonra mezun olmasına engel stajı veya dersi kalmayan öğrenciler, 2016 DGS’de girmeye hak kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilecekler.

YÖK’ün Şartlı DGS Kayıt Duyurusu Şöyle: “20/04/2016 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında Yürütme Kuruluna verilen yetkiye dayanılarak, 2016 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2016-2017 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2016 DGS’de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilmeleri 06/10/2016 tarihli Yürütme Kurulu toplantısında uygun bulunmuştur.”

Kamupersoneli.net