Genel

4 Aralık DHBT sonuçları ne zaman açıklanacak ? Herkes bunu bekliyor

 Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 4 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilen Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sonuçları ne zaman açıklanacak? Kamu Personeli Seçme Sınavı kapsamında değerlendirilen DHBT sonuçları için adayların meraklı bekleyişi devam ediyor. ÖSYM’nin resmi internet sitesinden DHBT sonuçlarına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Fakat DHBT sonuçlarının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. DHBT’ye katılan adaylar “DHBT ne zaman açıklanır?” diye arama motorlarında aramaya devam ediyor.

Din hizmetlerinde görevli olabilmek için gün sayan adaylar, DHBT sonuçlarına ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden erişebilecek. Sonuçlarını merak eden adaylar DHBT puan hesaplamasının da nasıl yapılacağını merak ediyor.

2016 DHBT sınav soruları ve cevapları, ÖSYM tarafından yüzde 10’luk soru içeriği geçtiğimiz günlerde erişime açılmıştı.

DHBT SINAVLARI HANGİ ALANDA YAPILDI?

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi DHBT sınavı 4 Aralık Pazar günü saat 09:30’da gerçekleştirildi. Adaylara 40 sorudan oluşan test için 60 dakika süre tanındı. Tüm öğrenim düzeyleri için sorulan ilk 20 soru temel din bilgisinden geldi.

DHBT – 1 ‘de adaylara İslam İnanç Esasları – İslam İbadet Esasları – Kur’an Tarihi – Siyer – İslam Ahlakı alanlarından soru yöneltildi.

DHBT – 2 ‘de ise Tefsir – Fıkıh – Hadis – Akaid ve Kelam – İslam Tarihi – Dinler ve Mezhepler – Dini Hitabet ve Öğrenim durumlarına göre belirlenen program müfredatlarından sorular yer aldı

DHBT PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

DHBT sonuçları için meraklı bekleyiş sürerken adaylar bir yandan da aldıklarını punaları öngörebilmek için hesaplama işlemleri yapmaya çalışıyor. Peki, DHBT puan hesaplaması nasıl yapılıyor? Hesaplamaları adaylar kendileri hesaplayarak veya hazır hesaplama sitelerini kullanarak yapabilirler. DHBT sonuçları her öğrenim düzeyi için (ortaöğretim, ön lisans, lisans) ayrı ayrı değerlendirilecektir. DHBT sınavına katılan adayların KPSS puanlarının yanında, öğrenim düzeylerine göre KPSSP122, KPSSP123, KPSSP124 puanları da hesaplanacak. Ancak puan hesaplamasında baz alınan faktörler değiştiği için puanlarda kaymalar olabilir.

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum