Genel

2016 DİB MBSTS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

2016 DİB MBSTS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2 Nisan 2016 tarihinde oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşen Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2016-DİB-MBSTS) sınav sonuçlarının açıklanması için geri sayım başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavının sonuçları açıklandığı anda cep telefonunuza bildirim almak için kamu haberlerinin merkezi kamupersoneli.net’in android uygulamasını google play üzerinden ücretsiz indirebilirsiniz.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı 2016-DİB-MBSTS için başvurular 8 ocak 2016 tarihinde başlamış 28 Ocak 2016 tarihinde sonlanmıştı. Sınav 2 Nisan 2016 tarihinde yoğun bir katılımla gerçekleşmiş ve kamupersoneli.net olarak sınav öncesi sonrası değerli ziyaretçilerimizi bilgilendirmeye devam etmiştik. Sınav sonuçlarının açıklanması için son 2 gün. Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı 2016-DİB-MBSTS sınav sonuçları 14 Nisan  2016 tarihinde ÖSYM tarafından açıklanacak. Sınav hakkındaki yorumlarınızı, görüşlerinizi sınav sırasında yaşadığınız aksaklık , denk geldiyseniz usulsüzlükleri bize bildirerek haberleşmesini sağlayabilirsiniz. 

Sınavda Adaylara Kur’an Bilgisi, Tefsir, Akaid ve Kelam, Fıkıh ve İlmihal, Hadis, Siyer ve İslam Tairhi, Dinler ve Mezhepler Tarihi,  konuları üzerinden sınava giren adaylardan bazıları sınavın çok zor olduğundan yakınırken genellikle gelen yorumlarda sınavın oldukça kolay geçtiği dile getirilmişti. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından sınav sonuçlarının açıklanmasına çok kısa bir süre kaldı. Sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz değerli ziyaretçilerimize bildirim göndereceğiz.

Kamu haberleri ve çok daha fazlası kamupersoneli.net adresinde.