Diyanet Personeli

2016 Yılının İlk Hac Kafilesi Atatürk Havalimanı'ndan Uğurlandı

 Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla Suudi Arabistan’a gidecek hacı adayları, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

İlk hac kafilesinin hareketi öncesinde Dış Hatlar Terminali’nde düzenlenen törene, yaklaşık 150 hacı adayının yanı sıra onların yakınları ile bazı vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, kutsal yolculuğun herkese hayırlı olması temennisinde bulundu.
Yaran, hacı adaylarından kutsal mekanların manevi atmosferinden azami derecede istifade etmelerini istedi.

“İstanbul’dan bu sene kutsal topraklara giden 8 bin 853 hacımız var.” diyen Yaran, şunları kaydetti:

“Bunun 4 bin 978’i, aşağı yukarı 5 bin tanesi Diyanet’in organizasyonuyla hacca gidiyor. Diyanet organizasyonuyla iki havalimanından uğurlayacağımız hacı sayısı ise 8 bin 211. Yani sadece İstanbullular değil, İstanbul’un çevresinde de gerek Atatürk, gerekse Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 44 kafile halinde arkadaşlarımız 8 bin 211 hacımızı uğurlayacaklar. 44 kafilenin 32’si bu havalimanından, 12 kafile de inşallah Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan hareket edecek. Kafilelerimiz şu anda Medine-i Münevvere’ye gidiyorlar. Orada belli süre kaldıktan sonra Mekke-i Mükerreme’ye geçecekler.”

– “Havalimanında çalışan kardeşlerimize geçmiş olsun”
Yaran, Türkiye’nin son günlerde büyük sıkıntılar atlattığını hatırlatarak, “Bu havalimanı da büyük sıkıntılara maruz kaldı. Havalimanında çalışan kardeşlerimize de geçmiş olsun. Özellikle dualarınızı eksik etmeyin. Bu sıkıntıların atlatılmasında tabii ki şahsi gayretler çok önemli ama yapılan dualar da çok önemli. Orada göreceksiniz ki ‘Biz Türkiye’den geliyoruz’ dediğiniz zaman dünyanın her tarafındaki hacılar size ayrı sevgi duyacaklar, saygı duyacaklar. Bu da bizim ülke ve millet olarak büyük bir varlığımızdır.” diye konuştu.
İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş de Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini, bu süreçte şehit olanlara rahmet, yaralanarak gazi olanlara Allah’tan acil şifalar diledi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören, uğurlama duasıyla son buldu. Dua sırasında bazı hacı adaylarının gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.
Hacı adaylarından Sinoplu Nezir Elmacı, ilk defa hacca gittiğini, 9 senedir bugünü beklediğini söyledi. Elmacı, Türkiye’nin 15 Temmuz’da büyük bir felaket atlattığını ifade ederek, “Onun için aklımıza ne geliyorsa, tüm dualarımızı yapacağız inşallah. ‘Müslümanlar kardeştir. Hepsi birbirini desteklemeli’ diye düşünüyorum. Biz darbeye karşıyız.” dedi. 

Giresunlu hacı adayı Arif Solak da 11 senedir heyecanla kutsal topraklara gitmek için beklediklerini belirtti. Solak, Türkiye’nin başına gelen olumsuz olaylardan dolayı çok üzüntülü olduklarını ve bunun çözümü için dua ettiklerini bildirdi.
On sene önce hac için kayıt yaptırdığında çocukları küçük olduğu için hanımını kayıt ettiremediğini dile getiren Solak, “Ben bu kadar bekleyeceğimi bilsem eşimi de yazdırırdım. Zaten ben babamın yerine gidiyorum. Haccı çıktı, her şeyini yaptık. Vefat edince babam gidemedi. Ölürken de oğullarına ‘biriniz gidin’ demişti.” diye konuştu.

Muazzez Solak ise eşinin hacca gitmesinden dolayı gururlu olduğunu belirterek, gelecekte kutsal topraklara gitmek için bol bol dua ettiğini kaydetti.
Mustafa Özpınar da eşiyle hacca gitmeyi planladıklarını fakat eşinin vefatı nedeniyle bu sene kutsal topraklara yalnız gideceğini ifade etti. Türkiye’deki olaylardan dolayı üzüntülü olduklarını dile getiren Özpınar, “Allah ülkemize kuvvet versin. Herkese hayırlı ömürler versin. Güvenliğimiz sağlansın. Orada bütün Müslümanlara kolaylık ve  sağlık için dua edeceğim. ” ifadelerini kullandı.
Kastamonulu Karagöz ailesinden 4 kişi de kutsal topraklara gitmek için Atatürk Havalimanı’na geldi. Hatice Karagöz, ilk defa kutsal topraklara gideceğini belirterek, “Peygamber Efendimize selam gönderenlerin selamlarını tek tek Medine’de ileteceğiz. Milletimiz için de bol bol dua edeceğiz.” dedi.

Selahattin Küçükhüseyinoğlu da hacca gittiği için çok heyecanlı olduğunu, Türkiye’nin kurtuluşu ve ümmetin geleceği için sürekli dua edeceğini söyledi.  

AA
Kamupersoneli.net