Diyanet Personeli

DİB Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü " Öğretmen Atamaları İçin İmam Hatiplilerin Önü Açık"

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş iştirak ettiği İmam Hatip programında 40 Bin öğretmen ihtiyacı olduğunu ve imam hatip liselerini bitiren öğrencilerin önlerinin açık olduğunu dile getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) aldığı yetki doğrultusunda her sene 60 bin civarında öğretmen ataması yapıyor. Bu atamaların bazıları kadrolu ya da stajer öğretmen olarak yapılabiliyor. Fakat hala bakanlık içerisinde bir çok açık bulunuyor.


Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm öğretmen açığını bir anda kapatması mümkün görünmüyor. Öğretmen açıklarının uzun yıllar içerisinde kapatılması planlanıyor. Bilindiği gibi her sene belirli bir miktar öğretmen emekli oluyor ve onların yerlerinin de doldurulması gerekiyor. Geçen senelere nazaran Türkiye’deki imam hatip liselerinin sayısında büyük bir artış görüldü. Söz konusu liselerden ve yükseköğrenim kurumlarından mezun olan adayların öğretmen olarak atamalarının yapılabilmesi mümkün görünüyor.  Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü yaptığı konuşmasında İmam Hatip ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni adaylarının önünün her daim açık olacağını belirtti.

Kamudan haberler, gündem haberleri, MEB Duyuruları ve çok daha fazlası için kamupersoneli.net adresini takip etmeye devam edin. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden ve çok daha fazlasından haberdar olma imkanına sahipsiniz.

Bir Yorum

  1. Dünyada ülkesindeki bakanlıklardan daha çok bütçeye sahip 140 bin personeli olan tek ülkeyiz. MEB elinden gelse bütün dersleri dini ders yapacak. Sürekli ilâhiyatçılara istihdam oluşturuluyor. Ecevit dönemi iltiması önleyip liyâkata göre atama için KPSS getirildiğinde 70 barajı vardı. Ak Parti 70 barajını kaldırdı. Atamalarda adalet yok. Cemaati olmayan binlerce camide 3.000 ₺'ye yakın yataran maaş alan namaz kıldırma memurları ama 400 bin öğretmen ve yine yüzbinlerce üniversite mezunu işsiz.Böyle dindarlaşma böyle dindarlık olmaz. Bunlar yüzünden insanlar ya sahte dindar oluyor ya da dinden çıkıyor. Yozlaşma tavan yaptı. Kamuda ilâhiyatçılara ayrımcılık bitin artık.Din adına zulüm ALLAH'a iftiradır. Yeter artık.