Diyanet Personeli

Diyanet İşleri Başkanlığı Anaokulu Eğitime Başlıyor

 Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl ilk kez eğitim verilecek anaokulunda kayıtlar başladı.

Başkanlığın bu yıl uygulamaya koyduğu ve 3-11 yaşlarındaki çocukları kabul ettiği “yaz okulu”nda eğitim sona ererken, Diyanet İşleri Başkanlığı Özel Reyyan Anaokulu için kayıtlar alınıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Başkanlık ve Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) projesiyle bu yıl ilk kez eğitime başlayacak anaokuluna, 3-6 yaşlarındaki çocuklar kabul edilecek.

Eskişehir yolundaki Diyanet İşleri Başkanlığı yerleşkesindeki anaokuluna, 9 Eylül’e kadar kayıt yaptırılabilecek. 

Çocuklara Kur’an-ı Kerim, İngilizce ve değerler eğitiminin verileceği okulda, akıl oyunları, sözcük avı, sessiz sinema ve deprem canlandırma gibi çok sayıda etkinlik de gerçekleştirilecek.

Değerler eğitimi kapsamında sorumluluk, paylaşım, görgü kuralları, adap dersleri de alacak çocuklara, drama, görsel sanatlar ve müzik branş dersleri de verilecek.

Uzman eğitimciler tarafından 2 aylık gözleme tabi tutulacak minik öğrenciler, yeteneğine göre bir atölyeye yönlendirilecek.

Bu kapsamda anaokulunda, çocukların yetenek ve başarılarını ön plana çıkarmaya yarayacak dikkat güçlendirme, mutfak, doğa, masal, nota, düş sokağı, bilim, el sanatları, akıl ve zeka oyunları, İngilizce ve Arapça gibi konularda atölyeler de yer alacak.

– “Acil durum eğitimi”

Çocuklara anaokulunda, “Anahtarı evde unuttun, ne yapmalısın?”, “Alışveriş merkezinde anne babanı kaybettin, ne yapmalısın?”, “Evinden ya da mahallenden uzaklaştın, ne yapmalısın?” gibi soruların cevaplandırılacağı acil durum senaryo eğitimi de verilecek.

Anaokulu Eğitim Koordinatörü Kadriye Arberk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuk dostu sınıflar ve okulda, öğrencilerin her alanı interaktif kullanabileceği, özgür ortam sunulan bir fiziki alanda, eğitim öğretim dönemine hazır olduklarını söyledi.

Bütün çocukların farklı fıtrata sahip olduğu bilinciyle hareket ettiklerini belirten Arberk, “Reyyan Anaokulu olarak mutlu ve duyarlı çocuklar, soru soran, analiz yapan, el becerisi bulunan, dikkat algısı yüksek, özgür, akıl mantık çerçevesinde duygularını değerlendiren nesiller yetiştirmeyi planlıyoruz. Çocuklarımız ‘yaparak ve yaşayarak öğrenme’ metotlarıyla yeteneklerini keşfedecek.” diye konuştu.

Anaokulunda rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmeti verileceğini anlatan Arberk, her ay veli semineri, yılda iki kez veli toplantısı ve bireysel görüşmeler yapılacağını, veli çayları ve mutlu çocuk programı düzenleneceğini kaydetti.

AA
Kamupersoneli.net