Diyanet Personeli

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 2016 Vaizlik Sınavında Başarılı Olan Adayların Atama İşlemlerine İlişkin Açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı, 10 Ekim’de resmi sitesi üzerinden vaizlik sınavında başarılı olan adayların atanmasıyla alakalı bir duyuru yayımladı. Duyuruya göre; başarılı olan adaylar tercih işlemleri 14 Ekim‘e kadar yapabilecekler.

21 Şubat 2016 tarihinde vaizlik için yapılan yazılı sınavda ve 25 Nisan- 18 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılan sözlü sınavlarda başarılı olan adayların atamaları, , Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 26 nci maddesinin 2 inci fıkrasının (a) bendine göre yapılacak.

Adayların atama işlemlerinde yazılı sınav ve sözlü sınavların ortalamaları alınacaktır. Ortalamaları eşit olan adaylardan, yazılı puan sınavı yüksek olana, sözlü sınav puanı yüksek olana, hizmet süresi fazla olana öncelik verilecektir.

Başarılı olan adaylar tercih işlemlerini, 14 Ekim 2016‘ya kadar https://dibbys.diyanet.gov.tr/ adresi üzerinden yapacaklar. Adayların 20 tercih yapma hakları var. Tercih yapmayan ya da yerleşemeyen adayların atamaları resen yapılacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Duyurusu Şöyle:
“2016 Yılı Vaizlik Sınavında Başarılı Olanların Atama İşlemleriyle İlgili Duyuru

“Vaizlik, Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik Ve Müezzin Kayyımlık Kadrolarına Atama Ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği”nin 7 nci maddesine istinaden 21.02.2016 tarihinde yapılan yazılı ve 25.04.2016 – 18.05.2016 tarihleri arasında yapılan sözlü sınav sonucu başarılı olanların atama işlemleri aşağıda belirtilen esaslara göre yapılacaktır:

Sınavda başarılı olan vaiz adayları, Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 26 nci maddesinin 2 inci fıkrasının (a) bendi hükümlerine göre atanacaklardır. Adayların tercihlerine göre yerleştirilme işlemi, yazılı ve sözlü sınavların aritmetik ortalaması alınarak yapılacaktır. Bunda eşitlik olması halinde sırasıyla,

Yazılı sınav puanı yüksek olana,
Sözlü sınav puanı yüksek olana,
Hizmet süresi fazla olana, öncelik verilerek yapılacaktır.

Adaylar, 14.10.2016 tarihi saat 16:00’ya kadar tercihlerini https://dibbys.diyanet.gov.tr web adresinden yapılacaklar ve atama işlemleri tercihlerine göre yapılacaktır.Adaylar 20 tercihte bulunabileceklerdir. Tercihlerinden birine yerleşemeyenler ile belirtilen süre içerisinde tercihte bulunmayanların atamaları re’sen yapılacaktır.

Adaylardan halen yurtdışı teşkilatında geçici görevde olanlardan vaizlik görevine yurtiçi görevine dönmelerini müteakip başlayacak olanlar ile Dini Yüksek İhtisas merkezlerinde ihtisas eğitimi görenlerden veya Başkanlığımızın Aşere-Takrib- Tayyibe kurslarında eğitim görenlerden vaizlik görevine eğitimlerinin bitmesini müteakip başlayacak olanların, buna dair dilekçelerini 20.10.2016 tarihine kadar Atama 1 Daire Başkanlığı’na göndermesi gerekmektedir.

Söz konusu sınavda başarılı olup Dini Yüksek İhtisas merkezlerinde veya Başkanlığımızın Aşere-Takrib-Tayyibe kurslarında eğitim görenlerin, eğitimlerini bitirmelerinin ardından, yurtdışı teşkilatında geçici görevde olanların ise yurtdışı görevlerinin sona ermesinin ardından, yerleştirme sonuçlarında ilan edilen yerlere atama işlemleri yapılacaktır.

Adayların tercih sonuçlarının ilanından itibaren karşılıklı olarak https://dibbys.diyanet.gov.tr web adresinden 3 gün içerisinde müracaat etmeleri ve onaylamaları halinde becayiş talepleri değerlendirmeye alınacaktır.
Adayların atamaya esas olan;

İlahiyat Fakültesi lisans diploması veya denklik belgesinin müftülükçe tasdikli fotokopisi,
İl Müftülüğünce onaylı hizmet cetveli aslı,

belgelerini, 20.10.2016 tarihine kadar Başkanlığımız Atama I Daire Başkanlığına göndermeleri gerekmektedir. Süresi içerisinde müracaat etmeyen adayların başvuruları geçersiz kabul edilecek, postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Vaizlik yer tespiti ve tercih ile ilgili bilgiler hakkında bu program aracılığı ile yapılan duyuru dışında ilave bir tebligat yapılmayacak, adaylara ayrıca bir bilgi veya belge gönderilmeyecektir. Yapılacak yer tespiti ve tercih işlemleri için (0 312 295 78 15-16) nolu telefonlardan bilgi alınabilecektir.

İlgililere duyurulur.
D.İ.B.İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ”

Kamupersoneli.net