Diyanet Personeli

Diyanet İşleri Başkanlığından MBSTS Bilgilendirme Duyurusu

Diyanet İşleri Başkanlığı resmi sitesinde yayımladığı duyuru ile cami görevlilerinin yer değişikliği, unvanlarda görev yapmakta iken Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip veya müezzin-kayyım unvanlarına müktesebi olanların naklen, müktesebi olmayanların ilk defa naklen atanmaları, kariyer basamaklarında yükselmeler, yurtdışı ile hac ve umre hizmetlerinde (hac ve umre hizmetleri için müftü, vaiz ve eğitim görevlileri hariç) din görevlisi görevlendirmeleri için yapılacak sınavın ÖSYM tarafından yapılacağını açıkladı.

Kimler Başvuru Yapabilir?

* Kadrolu ve sözleşmeli olarak çalışan Diyanet İşleri Başkanlığı personelleri başvuru yapabilecek.

Başvuru Süreci:

* MBSTS başvuruları 17 Şubat- 27 Şubat 2017 tarihleri arasında ÖSYM aracılığıyla yapılacak. ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak veya bir başvuru merkezinden başvuru yapan adaylar, 110,00 TL olan sınav ücretini 17 Şubat – 28 Şubat 2017 tarihleri arasında kılavuzda belirtilecek bankalara yatıracaklardır. Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

Sınav Süreci:

* MBSTS 8 Nisan 2017 14.30’da belirlenen sınav merkezlerinde yapılacak. Sınavın yapılacağı sınav merkezleri şöyle:

Sınav Giriş Belgeleri:

* Adaylar sınava, sınavın yapılacağı hafta içerisinde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi girerek edinecekleri Sınava Giriş Belgesi ve nüfus cüzdanı/TC Kimlik Kartı veya süresi geçerli pasaportu ile kabul edilecektir.