Eğitim

15 Tatil Ne Zaman? Yarıyıl Tatili Ne Kadar Sürecek?

Milyonlarca öğrenci ve öğretmeni yakından ilgilendiren 15 tatil (sömestr) tatili hakkında detaylar gelmeye devam ediyor. Peki öğrencilerin tatil yapmak için büyük heyecanla beklediği yarıyıl tatili ne kadar sürecek?

2016- 2017 eğitim öğretim yılının birinci döneminin bitiş tarihi; 20 Ocak Cuma günü olarak açıklandı.

Cuma günü yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen yarıyıl tatiline girerek doyasıya eğlenecek. İki haftalık yarıyıl tatilinin ardından ikinci dönem, 6 Şubat’ta başlayarak kapılarını öğrenciler için açacak. Eğitim öğretim yılı 9 Haziran’da tamamlanacak ve 1 yıllık eğitim sonunda öğrencilerin okul düzeyini tamamlayıp, tamamlayamadıkları anlaşılacak.

2017-2018 eğitim öğretim yılı ise 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

İkinci dönemde ise 8. sınıf öğrencileri, Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden 26 ve 27 Nisan’da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavlarına girilecek. Mazeret sınavları ise 20 ve 21 Mayıs’ta yapılacak ve daha sonra TEOG sınav sonuçları Haziran itibariyle açıklanacak.

Üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 12 Mart Pazar günü, ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) 10 ve 11 Haziran ile 17 ve 18 Haziran’da beş oturumda gerçekleştirilerek öğrencilerin seviyeleri ölçülecek.

Kamupersoneli.net | AA