Eğitim

2016-2017 KYK Burs ve Kredi Başvuruları Başladı !

2016-2017 eğitim öğretim yılının başlaması, üniversite kayıtlarının sona ermesiyle KYK yurtlarında barınmak isteyen birinci sınıf ve ara sınıf öğrencileri yurt başvurularını yaptı.

Yurt başvurularının sona ermesinin ardından öğrenciler kredi ve burs başvurularının ne zaman başlayacağını merak etmeye başladılar.

Merakla beklenen, Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve öğrenim kredisi başvuru işlemleri başladı. KYK burs ve öğrenim kredisine, yurt içi ve KKTC’de okuyan lisans, yüksek lisans, önlisan öğrencileri başvuru yapabilecek

Başvuru işlemleri e-devlet üzerinden veya KYK’nın resmi sitesi üzerinden yapılacak.

2 Ekim’de başlayan başvurular için son gün 12 Ekim !

Başvuru sürecinin sona ermesinin ardından, sonuçların ne zaman açıklanacağına dair henüz bir açıklama gelmedi KYK’dan.

KYK’nın burs ve kredi başvurularına ilişkin duyurusu şöyle:

“KURUMUMUZDAN BURS/ÖĞRENİM KREDİSİ ALMIŞ/ALMAKTA OLAN ÖĞRENCİLER, BAŞVURU YAPMAYINIZ.
BURS/ÖĞRENİM KREDİSİ ALAN VE ÜNİVERSİTE DEĞİŞTİREN ÖĞRENCİLER, AŞAĞIDAKİ ŞARTLARI TAŞIMANIZ HALİNDE DİLEKÇE VE BELGE İLE KURUMA BAŞVURMANIZ YETERLİDİR.

DİKEY GEÇİŞ YAPAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE
Ön lisans eğitimlerinde Kurumumuzdan burs/kredi almış olan,
Ön lisans programından yıl kaybı olmadan mezun olan,
Ara vermeden dikey geçiş sınavı (DGS) ile lisans programına kayıt yaptıran, 2016–2017 öğretim yılında lisans programına kayıt yaptırmış olan
öğrenciler, yeni üniversitenize ait öğrenci belgeniz ile DGS sonuç belgenizi Kurumumuza göndermeniz halinde mevzuat dahilinde durumunuz değerlendirilecektir.

YATAY GEÇİŞ YAPAN VEYA TEKRAR SINAVLA ÜNİVERSİTE DEĞİŞTİREN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE
Yeni üniversiteye yatay geçişle kayıt yaptırdığınızı gösterir öğrenci belgeniz ve dilekçenizi Kurumumuza göndermeniz halinde mevzuat dahilinde durumunuz değerlendirilecektir.”