Eğitim

2016 Lise Taban Puanları Açıklandı Mı? – 2015 İstanbul Lise Taban Puanları

 TEOG heyecanı sona erdikten sonra artık YEP puanları için son güne girildi. Milli Eğitim Bakanlığı taban puanlarını açıklayacak.  Peki İstanbul için daha önceki 2015 lise taban puanları ne civardaydı? En yüksek taban puanı hangi lise’nindi. İşte İstanbul’daki liselerin 2015 Taban puanları.
İstanbul için Lise taban puanlarına göz atıldığında 2015 yılında en yüksek taban puanı İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi’ne ait olduğu görülüyor. Onu İstanbul Beşiktaş’ta bulunan , İstanbul Kabataş Erkek Lisesi takip ediyor. Bu köklü iki liseyi ise İstanbul / Kadıköy İstanbul Atatürk Fen Lisesi 495.7393 puanla takip ediyor. Tüm listeye aşağıdan göz atabilirsiniz. 2016 Yılı Liseler için taban puanları açıklandığında bildirim almak için kamupersoneli.net’in android uygulamasını indirebilirsiniz.

Özel Okul Kayıt İşlemleri
TEOG YEP Puanları Açıklandı mı? TEOG Takvimi 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından daha önce paylaşılan 2015-2016 Yılı Ortaöğretim Kurumları Tercih ve Yerleştirme Takvimine göre 8’inci Sınıf Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) İlanının tarihi 29 Haziran 2016 olarak belirlenmiştir. İlgili ilan henüz yapılmadı. YEP Puan ilanı yapıldığında bildirim alabilmek için kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Kapsamında Yapılan Merkezi Sistem Ortak Sınavlarının Tamamını veya Bir Kısmını Kullanan Özel Okulların Kayıt İşlemleri 30 Haziran ile 14 Temmuz 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek. Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Liselerine Öğrenci Kayıtlarının Tamamlanması işlemleri 22 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşecek.