Eğitim

2016 LYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ?

Bilindiği gibi bugün ( 18 Haziran 2016 ) Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanan LYS – 4 ( Sosyal Bilimler ) sınavı uygulandı. Sınav sonrasında adayların bazıları sınavın zorluğundan yakınsa da bazıları da sınavın basitliğini dile getirdiler. 

Soru ve Cevaplar

Bugün uygulanan LYS – 4 Sosyal Bilimler testi soru ve cevapları henüz Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanmamıştır. 

Soru ve Cevaplar İçin Tıklayınız. ( Soru ve cevaplar ÖSYM tarafından açıklandığında link aktif olacaktır. ) 

Sınav Yorumları 

Sınav 18 Haziran 2016 tarihinde saat 10.00 da gerçekleştirildi. Sınavda adaylara soruları yanıtlamaları için 135 dakika süre tanındı. Sınav esnasında herhangi bir sorunun yaşandığına dair bir yorum yapılmadı. Buradan sınav merkezlerinin düzenli olduğu ve sınav görevlilerinin görevlerini başarı ile yaptıkları ortaya çıkıyor. Sınav sonrasında ise bazı adaylar sınavın zorluğundan bahsederken bazı adaylar ise soruların basit olduğunu dile getirdiler. 

LYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ? 

2016 yılı Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarının açıklanacağı tarihi öğrenebilmek için Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesinde bulunan 2016 yılı SINAV TAKVİMİNE bakmamız gerekmektedir. Belirtilen bölüme baktığımızda Lisans Yerleştirme Sınavının 18 Temmuz 2016 tarihinde açıklanacağı belirtilmiştir.

Kamupersoneli.net / ANKARA