Eğitim

2016 YLSY Başvuru/Tercih İşlemlerinde Son Gün !

Milli Eğitim Bakanlığı, “Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme Programı” kapsamında 900 öğrenciyi yurt dışına göndereceğini açıkladı. Yurt dışı lisansüstü eğitimi için başvuruların ÖSYM üzerinden yapılacağı açıklanmıştı. 26 Ekim’de ÖSYM’nin tercih kılavuzunu yayınlamasıyla beraber başvuru işlemleri başladı. 26 Ekim’de başlayan başvurular için son gün 2 Kasım !

2016 YLSY tercih işlemleri bugün sona eriyor. Başvurularını yapan adaylar, tercih ücreti olarak 15 TL ödeyecekler. Ödemeler için son gün ise 3 Kasım. 

2013 Sonbahar, 2014 İlkbahar-Sonbahar, 2015 İlkbahar-Sonbahar ve 2016 İlkbahar dönemlerinde yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavında (ALES) puanlarından en yüksek olanı dikkate alınacak.

Sözlü sınava katılacak adayların seçilmesi işlemleri ÖSYM tarafından yapılacak. İlan edilen lisansüstü öğrenim grupları için adayların tercihleri doğrultusunda, en yüksek ALES puanına sahip olan adaydan başlanarak yerleştirilecek aday sayısının en fazla 3 (üç) katı kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır. Aynı programı tercih etmiş olan adayların puanlarının eşit olması durumunda son sıradaki adayla aynı puana sahip adaylar da sözlü sınava çağrılacaktır.

YLSY kapsamında öğrencilere verilecek burs karşılıklı olacak.