Eğitim

4 Saat Zorunlu Kodlama Dersi İçin Çalışmalar Son Sürat Devam Ediyor

Nabi Avcı Okullarda kodlama dersi için müjdeli haberi verdi. 4.Uluslararası Eğitim Forumu Ankara’da bugün binlerce uzmanın katılımıyla başladı. Uluslararası Eğitim Forumu “Türkiye’nin Geleceğine İnanıyoruz: Geleceği Okuyoruz” ana temasıyla gerçekleşti.

Milli Eğitim Bakanı Sn Nabi Avcı uzun zamandır MEB gündeminde olan kodlama dersi hakkında da konuştu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın konuşması büyük beğeni topladı. Bakan Avcı Konuşması Sırasında “Gelecek; yapma, üretme, dizayn etme, kodlama becerileri ve düşünme becerileri üzerine olacak okullarda bu alanlara yoğunlaşmalıyız” ifadelerine yer verdi.  Kodlama dersinin her kademede 4 saat olması konusunda çalışmaların devam ettiği ve büyük ihtimalle okullarda her kademede 4 saat zorunlu olması planlanıyor.

Uzun zamandır kodlama dersinin müfredata girmesi için çalışmalar devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı zaman zaman Üniversitelerin BÖTE başkanları ile bir araya gelerek dersin işleyişi konusunda fikir alışverişlerinde bulunuyor. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın da kodlama dersi konusunda hassas olduğu biliniyor. Milli Eğitim Bakanı Sn Nabi Avcı geleceğin mesleklerinden birisi olan yazılımcılığı ve yazılım bilgisinin beraberinde getirdiği analitik düşünme yeteneğinin çocuklara küçük yaşta aşılamanın eğitim açısından büyük faydaları olacağını bir çok kez getirmişti.

Kamu haberleri , gündem haberleri, sınav haberleri ve çok daha fazlası için kamupersoneli.net adresini takip edebilirsiniz. Kamu personeli forumunu ziyaret ederek çeşitli tartışmalara katılabilir ve yeni tartışmalar başlatabilirsiniz.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. 2018 2019 yılı zorunlu kodlama dersi için son karar ne zaman verilecek.liseye seçmeli oldu.ne zaman zorunlulaşacak.10 senedir atama bekliyoruz.