Eğitim

400 Yeni Öğrenciye Sabahcı Vakfı'ndan Burs Müjdesi

 Sabancı Vakfı, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 400 yeni öğrenciye burs verecek.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Sabancı Vakfı bursları, üniversiteye ilk girişte başlayıp, öğrenci mezun olana kadar devam ediyor ve her yıl ekim-haziran döneminde 9 ay süreyle nakit ödemeyi kapsıyor. Burs almaya hak kazanan öğrencilerin geri ödeme ya da mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmuyor.

Her yıl 400’ü yeni olmak üzere, toplamda bin 500’e yakın öğrenciye burs veren vakfın 42 yılda verdiği burs sayısı 42 bin 500’ü aştı.

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN 450 LİRA

Aylık burs tutarları, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında lisans öğrencileri için 450 lira, ön lisans öğrencileri için 220 lira olacak. Bursiyerler, üniversitelerin burs komiteleri tarafından yapılacak değerlendirme ile adayların başarı durumları ve maddi desteğe olan ihtiyaçları esas alınarak belirlenecek.

Sabancı Vakfı’nın üniversitelere yeni yerleşen öğrencilere yönelik burs programları “Üniversiteye Giriş Bursu”, “Kalkınmada Öncelikli İller Bursu”, “Sabancı Vakfı-Vista Bursu” ve “Engelli Öğrenciler Bursu” şeklinde sıralanıyor.

Burs kontenjanı Ankara, Boğaziçi, Çukurova, Dokuz Eylül, Ege, Gazi, Hacettepe, İstanbul Teknik, İstanbul, Marmara, Orta Doğu Teknik ve Yıldız Teknik üniversitelerine tahsis ediliyor.

Sabancı Vakfı burslarına üniversitelerin burslarla ilgili birimlerinden temin edilecek başvuru formu ve istenen belgelerle başvuru yapılabiliyor. İlan edilen koşullara uygun öğrencilerin, burs başvurularını kayıt hakkı kazandıkları üniversitelerin öğrenci işleri veya burs ofislerinin belirlediği bir tarih yoksa, 14 Ekim’e kadar teslim etmeleri gerekiyor.

Burslar hakkında ayrıntılı bilgi “www.sabancivakfi.org” adresinden alınabiliyor.

Kamupersoneli.net | AA