Eğitim

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Üst Öğrenim Sayılacak !

Sağlık – Sen tarafından bir haber paylaşıldı. Paylaşılan haberde lisans tamamlama hakkı verilip üst öğrenim sayılmayan bölümler için mağduriyetlerin sona erdiği ifade edildi. 

Sağlık – Sen üyesi Dilek Doğan tarafından Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığına bir başvuru yapıldı. Yapılan başvuruyu değerlendiren YÖK sağlık hizmetleri sınıfında çalışan kişiler için sağlık hizmetleri sınıfında değerlendirilen bölümlerin üst öğrenim sayılmasına karar verdi.

Bu kapsamda sağlık hizmetleri sınıfında görev yapan personeller sağlık hizmetleri sınıfına ilişkin bir üst öğrenimi bitirmesi gerekiyor. Üst öğrenimi bitiren personeller zam ve tazminatlardan faydalanabilecek. 

Konu ile ilgili olarak Yüksek Öğretim Kurulu tarafından Sağlık – Sen üyesi Dilek Doğan’a bir yazı gönderildi. Dilek Doğan’a gönderilen yazıda bazı bölümlerin sağlıkla ilgili üst öğrenim olduğu belirtildi. Bu bölümler; Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Sağlık Yönetimi, Sosyal Hizmet, Biyoloji, Besleme ve Diyetetik, Gerontoloji, Ebelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Ergoterapi, Hemşirelik, Odyoloji, Dil ve Konuşma Terapisi ve perfüzyon olarak belirtilmiştir.

Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından üst öğrenim sayılan bölümlerin yer aldığı yeni listenin güncellenip en kısa sürede yayınlanacağı ifade edildi.

YÖK’TEN GÖNDERİLEN YAZI

SAĞLIK – SEN TARAFINDAN YAPILAN BAŞVURU

Kamupersoneli.net – ANKARA