Eğitim

Ali Şeker: " Proje Okullardan Vazgeçilsin! Yetişmiş Öğrencilerle Öğretmenler Kavuşsun"

 CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, “proje okulları” uygulamasından vazgeçilmesini, yetişmiş öğrencilerle öğretmenlerin tekrar kavuşturulmasını istediklerini söyledi.


Şeker, TBMM’de, bir grup öğrenci, öğretmen ve velilerle düzenlediği basın toplantısında, “proje okul” uygulamasına tepki gösterdi.

Seçilmiş öğrencilerin bir günde, kendilerini yetiştiren öğretmenlerden koparıldığını ifade eden Şeker, Türkiye’nin geleceği için seçilmiş öğrencilerin çok iyi eğitim alması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin yetişmiş bireylere ihtiyacı olduğunu dile getiren Şeker, sözlerini şunları kaydetti:

“Bir anda 70-80 öğretmeni çekip aldığınızda, o çocuklar orada duvarlarla baş başa kalıyorlar. Dün Vefa Lisesi’ndeydik, oradaki 58 öğretmeni bir günde atıp, uzaklaştırdılar; hiçbir bilgisi, kurumsal bilgisi olmayan öğretmenleri tutup oraya getirdiler. Güzel Sanatlar Lisesi’ndeki müzik öğretmenlerini İmam Hatip Lisesi’ne gönderiyorlar, resim öğretmenlerini düz liselere gönderiyorlar. Bu, Türkiye’nin geleceği açısından kayıptır. Bu proje okulları uygulamasından vazgeçmelerini, yetişmiş öğrencilerle öğretmenlerini birleştirmelerini istiyoruz.” 

Öğretmen ve veliler adına konuşan Hülya Şen de proje okulları uygulamasına karşı olduklarını dile getirdi. 

KAMUPERSONELİ.NET – AA