Eğitim

AÖF Harç Ücretlerindeki Yüksek Tutarlar İkinci Öğretim Öğrencilerine Yaklaştı

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi bünyesinde öğrenci olan vatandaşlar, yatırmak zorunda oldukları harç ücretlerine ciddi tepkiler gösteriyorlar. AÖF harç ücretleri, geçtiğimiz dönemlerde 205 TL sabit olmak şartıyla, ders ekle-sil işlemleri yapan öğrencilere sunuluyor, fazladan ders alınacaksa da bu dersin ücreti yansıtılıyordu.

Ancak şuanda kayit yenileme tarihinin sonuna yaklaşmamızla beraber, bu konu daha da tepki çeker oldu. Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, herhangi bir ders ekle – sil işlemi yapmadan dahi, kendilerine 260 TL ödeme çıkartıldığını gördüklerinde şok oldular.

Bu 55 TL fark, neyin nesi?

205  TL’ den 260 TL’ ye gelen bu ödeme çizgisi, öğrenci olmayı ve okumayı bayağı bir zorlaştıracak. Ülkemizde milyonlarca kişinin bu üniversitenin açıköğretim öğrencisi olduğunu da hesaba katarsak, durum epey karışık gibi görünüyor. Öğrenciler, her ne sebepten ödediklerini bilmedikleri bu 55 TL’ nin açıklamaya kavuşturulmasını istiyorlar. 

Henüz yetkili makamlar tarafından bu konuyla alakalı bir açıklama gelmezken, öğrencilerin birçoğunun ev hanımı ya da gerçekten çalışmayan, evinde sınavlara hazırlanan kişiler olduğunu da ön görmek gayet mümkün. Durum böyle olunca, 260 TL gibi bir tutarı, neredeyse ikinci öğretim öğrencilerinin ödediği paraya denk gelenbu harcı öğrenciler ödemek istemiyorlar. Üstelik bu tutar, daha hiç ders ekleme işlemi yapmamış öğrencilerin ödemek zorunda olduğu tutar olarak karşılarına çıkıyor. Ders ekleme işlemleri yapıldığında bu tutar, 350 TL’ yi buluyor.

Kamupersoneli.net | ANKARA