Eğitim

AÖF İktisat Bölümü Detayları ve İş Olanakları

Açıköğretim Fakültesi İktisat Bölümü ile ilgili oalrak, AÖF resmi sitesinde: “İktisat Lisans Programının amacı, günümüz ekonomilerini kavrayabilecek, ekonomilerin güncel sorunlarını algılayıp olası çözüm önerilerini ortaya koyabilecek ve bunları yaparken hem sosyal hem de analitik yönlü düşünebilecek bireyler yetiştirmektir.” ifadeleri yer almaktadır.

Bölümden Mezun Olma Koşulları:

İktisat Lisans Programından mezun olabilmek için 240 AKTS kredilik derslerin tümünü almak gerekir. Tüm dersleri verdikten sonra herhangi bir ders notunuzun FF, YZ, DZ olması durumunda mezun olamazsınız. Ayrıca mezun olma durumuna geldiğinizde, Genel Not Ortalamanızın (GNO) en az 2,00 olması gerekmektedir.

Tüm bu şartları yerine getiren öğrenciler, ‘İktisat Fakültesi İktisat Lisans Programı Diploması’ almaya hak kazanırlar.

Lisansüstü Eğitim Olanakları:

İktisat Lisans Programından mezun olduktan sonra, lisansüstü eğitim yapma olanağınız vardır. İsteyen öğrenciler yüksek lisans ve doktora gibi lisansüstü eğitimlere devam edebilir.

Bu Bölümde Hangi Dersler Var?

Mezun Olduktan Sonra İş Olanakları:

AÖF İktisat Bölümünden mezun oldutan sonra varolan iş olanakları ile ilgili olarak AÖF resmi sitesinde: “İktisat Lisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, 4 yıllık fakülte mezuniyeti koşulu olan mesleklere başvurabilir. Bu mesleklere kamu sektöründe ve özel sektörde yer alan memurluk, uzman yardımcılığı (management trainee) ve müfettiş yardımcılığı (assistant inspector) kadroları da dâhildir.
Gerek geniş konu kapsamı gerekse de analitik yönü kuvvetli bir sosyal bilim olması dolayısıyla İktisat bölümü, mezuniyet sonrası kariyer olanakları oldukça geniş nadir bölümlerden birisidir.” ifadeleri yer almaktadır.

Kamupersoneli.net | Ankara