Eğitim

AÖF Kayıt Yenileme İşlemlerinde Son Gün 7 Ekim !

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine önceki yıllarda kayıt yaptırıp güz döneminde kaydını yenilemek isteyen öğrenciler için, kayıt yenileme işlemleri 26 Eylül’de başladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin güz dönemi kayıt yenileme işlemleri için verdiği son tarih ise 7 Ekim !

Açıköğretim Fakültesi, güz dönemine kayıt yenileme işlemlerine ilişkin takvimi, resmi sitesi üzerinden yayınladı.

Yaklaşık 1 milyon 400 bin öğrenciye eğitim veren, en büyük Açıköğretim üniversitesi olan Anadolu Üniversitesi, 17 lisans ve 34 önlisans bölümüne sahip.

AÖF Güz Dönemi Kayıt Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılır ?

Öğrencilerin ders kayıt sistemlerine ders atamaları fakülte tarafından yapılacak. Öğrenciler, alttan aldıkları dersler dışında diğer derslerde ekle-sil işlemi yapabilecekler. Öğrencilerin ders ekle-sil işlemleri kredi sayısı 45’i geçmeyecek şekilde yapılacak.

İşlemler, AÖF kayıt otomasyonuna giriş yapıp, orada yer alan ‘Kayıt Yenileme’ linki üzerinden yapılacaktır.

Güz dönemi kayıt yenileme ücretini yatırmayan öğrenciler, ders-ekle sil işlemleri yapmaya devam edebilirler. Kayıt yenileme ücreti ödendikten sonra ders ekle-sil işlemi yapılması ise mümkün değil. 

Mazeretli ders ekle-sil işlemi yapmak isteyen öğrenciler, 6 Ekim- 7 Ekim tarihlerinde ‘Mazeretli Ders Ekle-Sil’ sisteminden değişiklikler yapabilirler.