Eğitim

BİLSEM Sınav Sonuçları Açıklandı ( 1. ve 2. Sınıflar Tablet Bilgisayar Uygulamalı Sınavı )

Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesinde 3 Mayıs 2016 tarihinde bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuru ” BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ (1. ve 2.SINIF) TABLET BİLGİSAYAR UYGULAMASI SONUÇLARI ” başlığı ile paylaşıldı. Yayımlanan duyurunun detayları ise şöyle;

TABAN PUAN AÇIKLAMASI

2016-2017 Eğitim öğretim yılından itibaren Bilim ve Sanat Merkezlerimizde eğitimlerine devam edecek 1. ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik tablet bilgisayar uygulaması 27 Şubat 2016- 24 Nisan 2016 arasında gerçekleştirilmiştir. 

Bu uygulamada genel zihinsel yetenek alanında bireysel incelemeye hak kazanan öğrenciler için taban puanlar, Türkiye ortalaması üzerinden belirlenmiştir. Her soru 10 puan olmak üzere, uygulama 450 puan üzerinden değerlendirilmiştir.

 1. Sınıflarda genel zihinsel yetenek alanı için 330  taban puan,

 2. Sınıflar için genel zihinsel yetenek alanı için 380 taban puan olarak belirlenmiştir. 

Resim ve müzik yetenek alanında bireysel incelemeye hak kazanan öğrenciler; Bilim ve Sanat Merkezlerine yerleştirilecek öğrenci sayılarının dört katı üzerinden belirlenmiştir. 

 1.Sınıflarda resim ve müzik yetenek alanı için taban puan 300’dür.

 2. Sınıflarda resim ve müzik yetenek alanı için taban puan 340’dır.

Bireysel incelemeye hak kazanan öğrencilere en kısa zamanda il tanılama sınav komisyonu tarafından randevuları verilerek, öğrencinin devam ettiği örgün eğitim kurumu tarafından velilere bilgilendirme yapılacaktır.

 

Bir Yorum

  1. Bilsem sinav sonuclarinda zihinsel yetenek sinavina girenlerin kazanip kazanamadığını nasil ogrene biliriz. Bu bolumde kazanamadı yazması gerekmiyor mu