Eğitim

Binali Yıldırım Açıkladı! 5. Sınıf Öğrencileri Sadece Yabancı Dil Eğitimi Alacaklar

Mili Eğitim Bakanlığı eğitim düzeninde yeni projelere imza atıyor. Bakanlık tarafından yapılan değişikliklerin başında tam gün eğitim sistemi geliyor. Önceki sistemde sabahçı öğlenci  kavramı bulunurken yeni sistemde öğrenciler tam gün eğitim görecekler ve sabahçı öğlenci kavramı ortadan kalkmış olacak.

Eğitimde Reform Paketi

Eğitim ile ilgili reform paketinin detaylarını Başbakan Binali Yıldırım açıkladı. Yıldırım, 4+4+4 sistemine göre 5. sınıf öğrencilerine sadece dil eğitimi verileceğini belirtti. Bir diğer detay ise okul öncesi eğitim zorunlu hale getirilecek. Bu uygulama için okul öncesi eğitim ilk olarak prefabrik sınıflarda denenecek. 

Tekli Eğitim Sistemi 

Eğitimde Reform paketi kapsamında tekli eğitimde öğrenciler sabah saat 9.00’da derse başlayacak ve öğleden sonra saat 16.00’da dersleri sona erecektir. 

5. Sınıflar Sadece Dil Eğitimi Alacaklar

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı Eğitimde Reform Paketinin detaylarına göre 4+4+4 sisteminde öğrenciler 5. sınıfta sadece dil eğitimi alacaklar. Milli Eğitim Bakanlığı sadece yabancı dil eğitimi projesinin üstünde 2,5 yıl çalıştığını ve bu projenin hayata geçeceğini belirtti. Öğrenciler 5. sınıfta Türkçe-İngilizce, Türkçe-Fransızca, Türkçe-Arapça ve Türkçe-Almanca dersleri görecekler. 

Kamupersoneli.net / ANKARA