Eğitim

Binlerce Öğretmen KHK'sız İhraç Edilecek

 Başbakan Binali Yıldırım’ın “14 bin öğretmenin terörle ilişkisi var, incelemelerimiz sürüyor. Bu kişiler tedbiren açığa alınacak” açıklamasıyla birlikte akıllara birçok soru işareti geldi. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan 14 binden fazla öğretmenin Kanun Hükmünde Kararname yayınlanmadan görevden ihraç edileceği tartışma konusu oldu.

MEB tarafından yürütülen, terör örgütü PKK’ya sempati duyan ve sınıflarda öğrencilere PKK propagandası yapan öğretmenler için başlattığı çalışmada sona geldi.

5 BİN ÖĞRETMEN BÖLGEYE ATANACAK !

MEB’in bu çalışmasında istihbarat birimlerinden gelen raporlar ve vatandaşın da şikayetleri etkili oldu. Terör örgütü PKK propagandası yapan öğretmenlerin; Cizre, Yüksekova, Nusaybin gibi ilçelerde açılan hendeklere öğrencileri yönlendirdiği de belirlendi. MEB, bazı öğretmenlerin sınıfta ayaklanma çağrısı yaptığını da gözler önüne serdi. MEB yetkilileri PKK ile bağlantısı olan 14 binden fazla öğretmenin KHK’sız ihracı için çalışmalarda sona gelindiğini açıkladı. MEB, 10 Ekim’de ataması yapılacak olan 15 bin sözleşmeli öğretmen ile başvurularını almaya başlayacağı 5 bin dershane öğretmenini bu bölgelerde görevlendirecek.

Kamupersoneli.net | ANKARA