Eğitim

Bu Alanları Tercih Edenlerin Doktora Burs Miktarı Yükseldi !

Türkiye’nin kalkınmada öncelikli alanlarına ilk kez Yükseköğretim Kurulu (YÖK) teşvik kapsamında doktora bursu verecek. YÖK tarafından ‘Her bin kişiye bir doktoralı insan’ hedefi ile 100 tematik alanda 2 bin kişiye yönelik doktora bursu ilk defa uygulanıyor. 

Konu ile ilgili olarak bursların verileceği alanlar belirlendi. Tıp için 25 üniversitede 18 alan öncelikli seçildi. Bu alanları tercih edecek öğrenciler eğitim hayatları boyunca aylık 1800 TL burs alacak. Sabah’tan Safure Cantürk’ün haberine göre bu bölümlerde 299 kontenjanın olduğu da ifade edildi.

Konu ile ilgili olarak birçok ziyaretçimiz geri bildirim ve yorum yaparak yükseltilmiş doktora bursu alacak olan alanların hangileri olduğunu sordular. Kamupersoneli.net olarak 1800 TL doktora bursu alacak olan alanlar şöyle;

1800 TL BURS ALACAK ALANLAR

YÖK 1800 TL doktora bursunu; Biyomalzeme ve doku mühendisliği /Cerrahi hastalıklar hemşireliği/ Çocuk sağlığı ve hastalıkları hemşireliği/ Doğal ve bitkisel ürünler, kozmetik ürünler/ Farmasötik biyoteknoloji ve ilaç tasarımı / Gen tedavisi/ Gıdametabolizma etkileşimi/ Hastane enfeksiyonlarını önleme/ İç hastalıkları hemşireliği/ Kanser epidemiyoloji/ Metabolizma (obezite, diyabet ve ateroskleroz)/ Moleküler farmakoloji ve ilaç araştırmaları/ Moleküler onkoloji/ Moleküler patoloji/ Moleküler ve hücresel gastroenteroloji/ Odiyoloji / Psikiyatri hemşireliği/ Tümör immünolojisi alanlarını tercih eden adaylar alabilecektir.

Kamupersoneli.net – ANKARA