Eğitim

Bu Bölümlere Yerleşenlere 600 Lira Burs !

615 Öğrenci Hak Kazandı

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) bu yıl ilk kez başlattığı ziraat, orman ve su ürünleri fakülteleri programlarına ilk üç sırada yerleşen 615 üniversite öğrencisi, aylık 600 lira burs almaya hak kazandı.

YÖK bursu almaya hak kazanan öğrenciler, öğrenim süreleri boyunca genel not ortalamasının 4 üzerinden 2,5 veya 100 üzerinden 65’in altına inmemesi şartıyla burs almaya devam edecek. YÖK bursunun miktarı 2016-2017 eğitim-öğretim yılı için aylık 600 lira olarak belirlendi. Bu miktar her yıl YÖK tarafından yeniden belirlenecek.

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO), daha önce bu konuyla ilgili bir açıklama yapmış ve doğal kaynakların sürdürülebilir yönetimine önem veren birçok ülkenin, stratejik alan olarak belirlediği ziraat, orman ve su ürünlerinde eğitim veren fakülteleri ve bu fakülteleri tercih eden öğrencileri teşvik ettiğini belirtmişti.

Ziraat Mühendisleri Odası, açıklamasında YÖK`ün de “ülkemiz ve geleceğimiz açısından stratejik ve kritik olan bu alanlara ilginin azalıyor olmasının tehdit edici olduğunu” kabul ederek bu konuda burs uygulaması ile attığı adımı oldukça önemli bulduğunu belirtmişti.

Kamuperseoneli.net