Eğitim

Büyük İmkan: Üretim Reform Paketi

Üretim Reform Paketi kapsamında, üniversite ve sanayi arasında bağlantı kurularak; işbirliğine gidilmiş olacak. Teknoloji transfer ofisleri kurulacak ve öğrencilere staj imkanı yaratılacak. Ayrıca bu gelişmeler kapsamında, AR-GE faaliyetlerini desteklenecek ve yurt dışı yoluda açılmış olacak.

Reform paketi nasıl işleyecek?

Üretim Reform Paketi’ nde son düzenlemeleri yapmaya başlayan hükümet; eğitimin içeriğine sanayiyi dahil ederek üretime kalifiye çalışan, başarılı öğrenci ve ekonomiye de yeni bir soluk kazandırmış olacak. Öğrenciler, üniversiteler tarafından zorunlu staj uygulamasına tabi tutularak işyeri içerisinde eğitim almak hakkına sahip olacaklar. Kısacası öğrenciler işyerinde çalışıp mezun olabilecekler.

Yurt dışında AR-GE faaliyetleri gerçekleştirmek isteyenlere ücretli izin imkanı.

Çalışmaları kapsamında yurt dışına AR-GE ve mühendislik faaliyetleri gerçekleştirmek üzere gidecek olanlara ücretli izin kapıları açıklanacak. Şirketlerin eğitim kurumlarında öğrencilere burs imkanı yaratılarak; desteklenmiş olacaklar. Personel istihdam eden Teknoloji Geliştirme Bölgelerine ücretin yarısını devlet ödeyecek.

Fikri mülkiyet imkanı sağlanacak.

Teknoloji transfer ofislerinde üretilenlerin, fikri mülkiyet hakları da korunarak. Geliştirilmesi ve üretilmesinin yanı sıra, özelleştirilmesi ve güvenceye alınması gerçekleştirilmiş olacak.

Kamupersoneli.net | ANKARA