Eğitim

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümüne İlk Kez Öğrenci Alınacak

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile bazı üniversiteler arasında imzalanan protokol doğrultusunda Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri ön lisans programı açıldı.  Adalet Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan bölüm YGS-5 puanıyla tercih edilecek. Bu bölümden mezun olanlar “İnfaz ve Koruma Memuru” unvanı alacaklar.

Kapadokya Üniversitesinin verdiği bilgilere göre; Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri ön lisans programının amacı nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak üzere geliştirilmiş programın amacı ceza infaz kurumları ve çocuk eğitim evlerinde barındırılan tutuklu ve hükümlülerin topluma kazandırılmasında rol oynayan, denetimli serbestlik müdürlüklerinde hükümlülerin denetim ve izlenmesinde görev alan meslek elemanlarının bilgi ve beceri düzeylerini dünya standartlarına taşımaktır.

Adalet Bakanlığı’nca yapılacak olan memuriyete alım sınavlarında öncelik tanınacak olan program mezunları ayrıca kamu ve özel sektörün güvenlik hizmetlerinde ihtiyaç duyduğu, temel bilgi birikimi ile bilgiyi pratiğe dönüştürebilen özel güvenlik uzmanı olarak da görev yapabileceklerdir. 2017 ÖSYS kılavuzunda yer alan kontenjanlar aşağıdadır.

 

Üniversite

 

Kontenjanlar

 

Ankara Üniversitesi

 

60+2

 

Ankara Üniversitesi (İÖ)

 

60+2

 

Atatürk Üniversitesi

 

50+2

 

Atatürk Üniversitesi (İÖ)

 

50+2

 

Bozok Üniversitesi

 

60+2

 

Bozok Üniversitesi (İÖ)

 

60+2

 

Erzincan Üniversitesi

 

50+2

 

Erzincan Üniversitesi (İÖ)

 

50+2

 

İstanbul Üniversitesi

 

40+1

 

Marmara Üniversitesi

 

50+2

 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

 

40+1

 

Kapadokya Üniversitesi(Ücretli)

 

24

 

Kapadokya Üniversitesi (Tam Burslu)

 

6

 

Kapadokya Üniversitesi (%50 Burslu)

 

15

 

Kapadokya Üniversitesi (%25 Burslu)

 

15

 

+ Kontenjanlar okul birincileri için ayrılmıştır.

Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Bizim yaş 30 oldu bu yastan sonra okusan ne olur ki?Zaten 32 yaş sınırı var.Tam okul bitecek ondan sonra yaş sınırına takılacaksın.

  2. yaşi 40 ve üstü olanlari atin deni̇ze veya topluca i̇dam edi̇nde devlet olarak kamuya alim yok özel sektör zaten 22 ve 28 arasi yaş terci̇h edi̇yor .. bi̇zde ölürüzde kurtuluruz böyle sürünmekten.. eyyyyyeeeyyyeeeyyy diyenlerrr…

  3. bitirince torpil yapacak bir amcan lazım olacak yine oda yoksa yine işsizsin

  4. Kızım adalet meslek yüksek okul CEZA INFAZ VE KORUMA bölüm mezunu ilk mezunlarından okul bitince İKM olarak istihram olacaklardı kpss den 70 puan alamadan olamıyorsun malesef hazır yetiştirilmiş kalifiyeli elaman varken onlar gene işsiz