Eğitim

CHP Milletvekili İrgil 15Temmuz Sonrası Eğitimi Meclise Taşıdı

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından eğitimde uygulanan sistemin araştırılmasını istedi. TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi olan CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından eğitimle ilgili ani kararlar alınmasının sorunlara yol açacağına değindi.

Ceyhun İrgil’in önergesi şöyle:
“Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki bu değişim ve dönüşümler öğrencilerden velilere, öğretmenlerden ilgili uzmanlara kadar her platformda tartışmalara neden olmaktadır. 15 Temmuz darbe girişimi ile FETÖ’nün eğitim alanında yapılandığı ve yapılaştığı dikkate alınacak olursa, eğitim alanında atılacak adımların önemi bir kez daha anlaşılacaktır.

Bu bağlamda; 15 Temmuz uygulamaların olumlu ve olumsuz sonuçlarının irdelenebilmesi, eğitimde FETÖ/PDY benzeri yapılanmalara karşı ne gibi tedbirler alınması gerektiğinin belirlenebilmesi ve eylem planlarının ortaya konabilmesi için Anayasanın 98 inci Meclis İçtüzüğünün 104 ve 105 inci maddeleri gereğince bir Meclis Araştırması açılmasını arz ve talep ederiz.”

Kamupersoneli.net|ANKARA