Eğitim

Çıraklık Eğitimi Zorunlu Eğitim Kapsamına Alınıyor – O Öğrencilere 4 Bin ile 6 Bin TL Destek

 Çıraklık Eğitimi Zorunlu Eğitim Kapsamına Alınıyor

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz , yaptığı basın toplantısında TEOG sonuçlarının bugün açıklanacağını dile getirdi. Bakan Yılmaz, Suriyeli öğretmenlerin eğitimi hakkında önemli noktalara değinirken, kapatılan özel okullardaki öğrencilerin de sorunsuz bir biçimde diğer okullara puanlarına göre nakil işlemlerinin yapılacağını dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Sn. İsmet Yılmaz çıraklık eğitimi hakkında : ” Gündemimizde bir diğer konuda Çıraklık Eğitiminin zorunlu eğitim kapsamına alınması , bütün herkesten istirhamım ricam, bu gerçekten büyük bir reformdur. Türkiye’yi çağdaş medeniyetlerin tepesine çıkartacak bir reformdur. Dolayısıyla buna büyük önem veriyoruz.  Toplum tarafından bu konunun çok iyi anlaşılması gerekir ki biz burada istediğimiz neticeyi alabilelelim.Gerçekleştirilecek bu düzenleme ile çıraklık eğitimi zorunlu ortaöğretim kapsamına alınmaktadır. 3308 Mesleki eğitim kanunu’nda yer almayan maddeler kanun kapsamına alınacaktır.

İşletmelerde beceri eğitimi , staj ve tamamlayıcı eğitime katılan öğrencilere ödenen net asgari ücretin %30’unun işletmenin büyüklüğüne göre 2/3 ile 1/3’ünün devlet tarafından desteklenmesi sağlanacaktır. Staj ve mesleki eğitim sırasındaki öğrencilerin mesleki kazalara karşı korunması sigortalar ile sağlanacaktır.

Stajda ya da okulda  Atölye eğitimine başlayan öğrencilerin iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı korunması da sigortalar ile sağlanacaktır. Staj yapan öğrencilerin işletmelerde öğrendiklerinin test edilebilmesi amacıyla sektör temsilcileri ile birlikte beceri sınavı yapılabilecektir. Buralardan mezun olan öğrencilere teknisyen ünvanı verilecektir.  Organize Sanayi bölgesinde eğitim gören öğrencilere yıllık 4 bin ile 6 bin TL arasında eğitim desteği verilmesi de sağlanacaktır.”

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. Üniversite 4 yıl. çıraklık okulu 5 yıl sürüyor liseden farkı ne zorunlu egitimi onaylayamadınız gitti kpss ye son 3 gün kaldı yazıklar olsun

  2. Cıraklık okulu lise gibi mufredatı yok. Nasıl olacak. Ek zorunlu dersler konulacak. Ve haftada bir gun nasıl olacak.

  3. Emekçinin vatanın kendi evladı olan çırakların ( çıraklık sigortasını ) neden saymazsınız sayın Bakanım bütçe pkk lıya Suriyeliye varda vatanın kendi öz evladına yokmu? Doktorunki sayılıyo avukatınki sayılıyor gariban emekçininkine gelince bütçe yok dimi? Allahın adaletine havale ediyorum.