Eğitim

Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Öğrenci Alım İlanı Yayınladı

Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Öğrenci Alım İlanı Yayınladı

Türkiye Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu için öğrenci alım duyurusu yayınlandı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığında öğrenci olmak isteyen adaylar için ilan niteliğindeki bu duyuru, tüm detaylarıyla aşağıda yer almaktadır.

Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu için ön başvuru tarihleri 23 Mart – 13 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. İlana yönelik öğrenci alınması sürecinin tüm zaman zarfı boyunca gerekli duyuru ve bilgilendirmeler www.damyo.edu.tr adresinde ilan edilecektir.

Öğrenim görmek amacıyla başvuruda bulunacak öğrencilerin tüm masrafları kurum tarafından karşılanacaktır. Öğrenim süresi iki yıldır. Mezuniyeti gerçekleşen öğrenciler topçu, torpidocu, mayıncı, seyir, telsiz, elektronik, güdümlü mermi, ikmal, uçak bakım, piyade, motor gibi konulardan eğitim alacaklardır.

GENEL ŞARTLAR

-TC Vatandaşı olmak,
-Askerlik yapmamış olmak,
-Bir askeri okuldan çıkmamış veya çıkarılmamış olmak,
-Sivil okullardan çıkarılmamış olmak,
-Kayıt tarihine kadar mezun olmak, dönem farketmeksizin 2015 yılı itibariyle mezun olmak,
-İlgili tabloda belirtilen bölümlerden mezun olmak,
-Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’ndan belirlenen taban puanını almış olmak,
-Askeri öğrenci olur raporu almak,
-Türkçeyi kusursuz konuşmak,

20 yaşından büyük olmamak gerekmektedir.

Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Öğrenci Alım İlanı Yayınladı internetten ön kayıt yapacak adayların, başvuru kılavuzunda yer alan tüm bilgileri eksiksiz olarak okuması gerekmektedir. Eksik yapılan başvurulardan kurum sorumlu tutulamayacak, öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Bir Yorum

  1. 16 yaşındayım ilerde deniz astsubaylığını düşünüyorum ama benim sağ kolumda yanık izi var bu bi sorun olurmu