Eğitim

Dershanelerin Yerine Açılan Kurslar Tek Dersten Eğitim Verecek

Kapatılan dershanelerin yerine özel öğretim kursları açıldı. Bu kurslar dershaneler gibi 5 dersten değil tek dersten eğitim verecekler. Kurslarla ilgili gerekli düzenlemelerin 2017 Ağustos ayına kadar sürmesi bekleniyor. 

Hürriyet’in haberine göre, dershanelerin yerine açılan özel öğretim kursları tek dersten eğitim verecek. Özel öğretim kursları temsilcileri, öğrencilerin sınavlara hazırlanırken ayrı ayrı kurslara gitmek zorunda olacağına değindi. 

Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde 5 Ağustos 2016’da değişiklik yaptı. Bu değişiklikle beraber, özel öğretim kurslarındaki ders sayısı düşürülmüştü. Yeni sisteme göre olan kurslara dönüşümün tamamlanması için ise 2018’e kadar zaman tanınmıştı. Verilen süre zarfı içerisinde düzenlemeye uymayan kursların kapatılacağı açıklanmıştı.

ÖZ-DE-BİR Başkanı Faruk Köprülü tek dersten eğitim verecek kurslara ilişkin: “Bazı şeyler elbette Bakanlık denetiminde olacak ancak kurumlara izin verip, yatırım yaptırıp süreç devam ederken birden bire tek derse indirmek büyük mağduriyet yaratacak. Öğrenci de her dersten ayrı kurslara gidecek. 8 dersten sınava girenler, 8 kurs arasında mekik dokuyacak.” dedi.

Konu ile ilgili bir diğer açıklama da TÖDER Başkanı İbrahim Taşel’den geldi: “Açılmış ve açılmakta olan kurslar yüzünden mağduriyet doğmaması amacıyla tek derse dönüşüm için iki yıllık bir süre tanınmıştı. Bu süre KHK ile bir yıla indirildi. Önümüzdeki günlerde bakanlığımızla dernekler olarak bir görüşme yapacağız.”

Kamupersoneli.net|Ankara