Eğitim

DGS Tercihlerinde Sona Geliniyor

Bilindiği üzere Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM ) tarafından uygulanacak olan Dikey Geçiş Sınavı ( DGS ) tercihleri 30 Eylül 2016 tarihinde başladı.

24 Eylül 2016 tarihinde ÖSYM tarafından Dikey Geçiş Sınavı sonuçları açıklanmıştı. Sonuçların açıklanmasının ardından başlayan tercih işlemleribaşladı. 

Dikey Geçiş Sınavı ( DGS ) Tercihleri Ne Zaman Sona Erecek ? 
 
Dikey Geçiş Sınavı ( DGS ) tercihleri 30 Eylül 2016 tarihinde başladı. Ayrıca Dikey Geçiş Sıınavı tercihleri 7 Ekim 2016 Cuma günü sona erecektir. 

Adaylar DGS tercih işlemlerini ” https://ais.osym.gov.tr ” web adresi üzerinden gerçekleştirebileceklerdir. Tercih işlemlerini gerçekleştirecek olan adaylar sisteme T.C Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebilirler. 

Tercih yapan adaylar tercih etmek istedikleri Yükseköğretim Lisans Programlarını sırası ile tercih kutularına yazacaklardır. Aday sadece mezun olduğu bölüm ile alakalı ve gerekli şartları karşıladığı Yükseköğretim Lisans Programlarını tercih edebilir. Adaylar tercihlerinde gerekli şartları karşıladıkları ve kendi bölümleri ile alakalı olan bölümlerden en fazla 30 tercih yapabilirler.