Eğitim

Din Kültürü Dersinde Atatürk Tamamen Kaldırıldı !

Milli Eğitim Bakanlığınca, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında okutulan din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin (4-8 ve 9-12) öğretim programlarının taslakları askıya çıkarıldı.

4-8 ve 9-12’nci sınıfların öğretim programlarını Eğitim Uzmanı Alaaddin Dinçer değerlendirdi. Dinçer ilköğretim 4 ve 8. sınıflardaki din kültürü müfredatıyla eski plan arasındaki en önemli farkın Atatürkçülükle ilgili hiçbir şeyin olmaması olduğunu ifade etti.  Dinçer’İn açıklamaları şöyle oldu;

“ATATÜRK’ÜN ASKERLİKLE İLGİLİ SÖZLERİ VARDI”

“Bazı üniteler Atatürkçülükle ilişkilendiriliyordu. Atatürk’ün askerlikle ilgili sözleri vardı. Yeni müfredatta bu kazanımlarla ilgili en ufak bir şey yok. Tamamen değerler eğitimi konulmuş.”

Ayrıca yeni müfredat taslağına göre Alevilikle ilgili konulara da yer verildi. Alevilik-Bektaşilik konularının yer aldığı derslerde, Cem ve Cemevi, Muharrem Orucu gibi Alevilikle ilgili bilgiler yer alıyor. Konu ile ilgili olarak Sözcü’den Yurdagül Uygun’un haberine göre müfredatta Tasavufi yorumlar konusu da bulunuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından askıya alınan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretim programı 31 Temmuz’a kadar askıda kalacak. 

Kamupersoneli.net – ANKARA