Eğitim

E-Okul İle Karne Notu Öğrenme ve Takdir Teşekkür Belgesi Hesaplama Nasıl Yapılır?

Lise ve ortaokul öğrencileri için yıl sonunun yaklaştığı bu günlerde takdir-teşekkür belgesi hesaplamaları başladı. Lise ve ortaokul öğrencileri takdir-teşekkür hesaplama yöntemi ile karne döneminde belge alıp alamayacağını öğrenebiliyor. Öte yandan takdir-teşekkür hesaplama yoluyla belge almaya ne kadar yakın oldukları, belge almak için kaç puana ihtiyaçlarının olduğu gibi bilgileri de öğrenebiliyorlar.

Yıl sonu tatili öncesinde hem öğrenciler, hem de veliler takdir ve teşekkür belgesi alıp alamayacaklarını bilmek istiyor. Bir yandan karne ve yaz tatilini büyük bir heyecanla beklerken, öte yandan ise alacakları belgeyi de öğrenmek istiyorlar. Bunu öğrenmek için en büyük yardımcı yine e-Okul! E-Okul bilgi sistemi üzerinden öğrencilerin aldığı notlar, not hesaplamalarına girerek kolaylıkla yapılıyor.

E-Okul Sisteminde Taktir ve Teşekkür Nasıl Sorgulanır?

E okul sisteminde takdir teşekkür hesaplama yapmak için e okul portalına giriş yapmanız gerekmektedir. Portala giriş yapın. Sonra ders notlarına erişmeniz ve ders notlarınız üzerinden e okul takdir teşekkür hesaplama yapmanız belge alıp alamayacağınız konusunda sizi bilgilendirmede yeterli olacaktır. E okul takdir teşekkür belgesi hesaplamak için, tüm ders notlarının ortalamasının alınması gerekir. Not ortalamasının 85’ten yüksek olması halinde takdir belgesi, 85 ile 80 arasında olması durumunda ise teşekkür belgesi almaya hak kazanılacaktır. Bu bakımdan gerek veliler, gerekse de öğrenciler e okul takdir teşekkür hesaplama yaparak bu konuda bilgi sahibi alabilmektedir.

E-Okul Devamsızlık Sorgulama

E-okul bilgilendirme sisteminde devamsızlık sorgulama da e okul portalı üzerinden yapabileceğiniz işlemlerdendir. Öğrencinin okula gidip gitmediğinin görülebildiği devamsızlık ekranında, hangi günlerde okula gidilmediği görülebilmektedir. Bu yönden öğrencilerinin devamsızlık durumunda bilgi almak isteyen anne ve babalar, online olarak sisteme giriş yaptıktan sonra e okul devamsızlık bölümünden devamsızlık bilgisine ulaşabilmektedirler. Okul yönetimlerince düzenli olarak girilen devamsızlık bilgileri sayesinde kolay bir şekilde öğrencilerin devamsızlık bilgilerine erişilmektedir. Üstelik geç kalan öğrencilerin geç bilgisi dahi, ilgili devamsızlık ekranı üzerinden görüşebilmektedir. Devamsızlık nedeniyle sorun yaşanmaması için devamsızlık sorgulama yapmanız yeterli olacaktır. Böylece istediğiniz zaman çocuğunuzun devamsızlık durumunu öğrenebilirsiniz.

E-Okul’dan Yapılabilen Diğer İşlemler

E-okul bilgilendirme sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sunucularına iletilmektedir.

E-okul sisteminin haricinde, velilerin çocuklarının okul durumlarını takip etmesi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

Takdir ve Teşekkür Belgesi hesaplama işlemleri gayet basittir. Okulların tatile girecek olması nedeniyle okullarda şimdiden sınavlar e-Okul sistemi üzerine giriliyor ve öğrenciler gibi veliler de erişim sağlayabiliyor. Sınav sonuçlarını baz alan öğrenciler ise Takdir Teşekkür hesaplama işlemlerini kolayca yapabiliyor. Takdir Teşekkür hesaplama işlemleri için aşağıdaki linke tıklayınız

SİSTEME GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN

12. sınıfta ağırlıklı ortalama nasıl hesaplanır?

Yeni eğitim sisteminde 12. sınıflar için dönem sonunda her dersin puan ortalaması alınarak bu ortalama dersin haftalık ders saati ile çarpılır. Daha sonra çarpım sonuçları derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölünür. Çıkan sonuç bir 12. sınıf öğrencisi için ağırlıklı dönem ortalamasını vermektedir.

12. sınıfta takdir teşekkür nasıl hesaplanır?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takdirname ve teşekkür belgelerinin öğrencilere dağıtımını belirli koşullara bağlamıştır. Bir öğrencinin herhangi bir başarı belgesi alabilmesi için ön koşul olarak tüm derslerin her birinden 50.00 puandan aşağı bir puanı olmamalıdır. Bu şartları sağlayan 12. sınıf öğrencilerinden tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00-84.99 arasında olanlara “Teşekkür”, 85.00 puan ve üstü olanlara da “Takdirname” belgesi verilir.

12. sınıfta dönem ortalamam 84.50 – 84.99 arasında olduğunda yuvarlama ile takdir alabilir miyim?

Milli Eğitim Bakanlığının yönetmeliklerine göre 12. sınıf öğrencisinin takdir belgesi alabilmesi için tüm derslerinin dönem ağırlıklı puan ortalaması 85.00 puan ve üzeri olmalıdır. Takdir hesaplamasında öğrencinin dönem ortalamasına yuvarlama yapılmayacak ve 84.50 – 84.99 arasında olan dönem ortalamaları ile takdir belgesi alınamayacaktır.

12. sınıfta dönem ortalamam 69.50 – 69.99 arasında olduğunda yuvarlama ile teşekkür alabilir miyim?

Milli Eğitim Bakanlığının yönetmeliklerine 12. sınıf öğrencisinin teşekkür belgesi alabilmesi için tüm derslerinin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00 puan ve üzeri olmalıdır. Teşekkür hesaplamasında öğrencinin dönem ortalamasına yuvarlama yapılmayacak ve 69.50 – 69.99 arasında olan dönem ortalamaları ile teşekkür belgesi alınamayacaktır.

Bu hesaplama aracıyla lise 4 not ortalaması hesaplama işlemi de yapabilir miyim?

Evet, takdir teşekkür hesaplama aracımızla lise 4 not ortalama hesaplama işlemleri de yapılabilmektedir. Hem 100 üzerinden ağırlıklı puan ortalamasını hem de 5 üzerinden ağırlıklı not ortalamasını öğrenebilirsiniz.

11. sınıfta ağırlıklı ortalama nasıl hesaplanır?

Yeni eğitim sisteminde 11. sınıflar için dönem sonunda her dersin puan ortalaması alınarak bu ortalama dersin haftalık ders saati ile çarpılır. Daha sonra çarpım sonuçları derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölünür. Çıkan sonuç bir 11. sınıf öğrencisi için ağırlıklı dönem ortalamasını vermektedir.

11. sınıfta takdir teşekkür nasıl hesaplanır?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takdirname ve teşekkür belgelerinin öğrencilere dağıtımını belirli koşullara bağlamıştır. Bir öğrencinin herhangi bir başarı belgesi alabilmesi için ön koşul olarak tüm derslerin her birinden 50.00 puandan aşağı bir puanı olmamalıdır. Bu şartları sağlayan 11. sınıf öğrencilerinden tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00-84.99 arasında olanlara “Teşekkür”, 85.00 puan ve üstü olanlara da “Takdirname” belgesi verilir.

11. sınıfta dönem ortalamam 84.50 – 84.99 arasında olduğunda yuvarlama ile takdir alabilir miyim?

Milli Eğitim Bakanlığının yönetmeliklerine göre 11. sınıf öğrencisinin takdir belgesi alabilmesi için tüm derslerinin dönem ağırlıklı puan ortalaması 85.00 puan ve üzeri olmalıdır. Takdir hesaplamasında öğrencinin dönem ortalamasına yuvarlama yapılmayacak ve 84.50 – 84.99 arasında olan dönem ortalamaları ile takdir belgesi alınamayacaktır.

11. sınıfta dönem ortalamam 69.50 – 69.99 arasında olduğunda yuvarlama ile teşekkür alabilir miyim?

Milli Eğitim Bakanlığının yönetmeliklerine 11. sınıf öğrencisinin teşekkür belgesi alabilmesi için tüm derslerinin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00 puan ve üzeri olmalıdır. Teşekkür hesaplamasında öğrencinin dönem ortalamasına yuvarlama yapılmayacak ve 69.50 – 69.99 arasında olan dönem ortalamaları ile teşekkür belgesi alınamayacaktır.

10. sınıfta ağırlıklı ortalama nasıl hesaplanır?

Yeni eğitim sisteminde 10. sınıflar için dönem sonunda her dersin puan ortalaması alınarak bu ortalama dersin haftalık ders saati ile çarpılır. Daha sonra çarpım sonuçları derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölünür. Çıkan sonuç bir 10. sınıf öğrencisi için ağırlıklı dönem ortalamasını vermektedir.

10. sınıfta takdir teşekkür nasıl hesaplanır?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takdirname ve teşekkür belgelerinin öğrencilere dağıtımını belirli koşullara bağlamıştır. Bir öğrencinin herhangi bir başarı belgesi alabilmesi için ön koşul olarak tüm derslerin her birinden 50.00 puandan aşağı bir puanı olmamalıdır. Bu şartları sağlayan 10. sınıf öğrencilerinden tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00-84.99 arasında olanlara “Teşekkür”, 85.00 puan ve üstü olanlara da “Takdirname” belgesi verilir.

10. sınıfta dönem ortalamam 84.50 – 84.99 arasında olduğunda yuvarlama ile takdir alabilir miyim?

Milli Eğitim Bakanlığının yönetmeliklerine göre 10. sınıf öğrencisinin takdir belgesi alabilmesi için tüm derslerinin dönem ağırlıklı puan ortalaması 85.00 puan ve üzeri olmalıdır. Takdir hesaplamasında öğrencinin dönem ortalamasına yuvarlama yapılmayacak ve 84.50 – 84.99 arasında olan dönem ortalamaları ile takdir belgesi alınamayacaktır.

10. sınıfta dönem ortalamam 69.50 – 69.99 arasında olduğunda yuvarlama ile teşekkür alabilir miyim?

Milli Eğitim Bakanlığının yönetmeliklerine 10. sınıf öğrencisinin teşekkür belgesi alabilmesi için tüm derslerinin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00 puan ve üzeri olmalıdır. Teşekkür hesaplamasında öğrencinin dönem ortalamasına yuvarlama yapılmayacak ve 69.50 – 69.99 arasında olan dönem ortalamaları ile teşekkür belgesi alınamayacaktır.

9. sınıfta ağırlıklı ortalama nasıl hesaplanır?

Yeni eğitim sisteminde 9. sınıflar için dönem sonunda her dersin puan ortalaması alınarak bu ortalama dersin haftalık ders saati ile çarpılır. Daha sonra çarpım sonuçları derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölünür. Çıkan sonuç bir 9. sınıf öğrencisi için ağırlıklı dönem ortalamasını vermektedir.

9. sınıfta takdir teşekkür nasıl hesaplanır?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takdirname ve teşekkür belgelerinin öğrencilere dağıtımını belirli koşullara bağlamıştır. Bir öğrencinin herhangi bir başarı belgesi alabilmesi için ön koşul olarak tüm derslerin her birinden 50.00 puandan aşağı bir puanı olmamalıdır. Bu şartları sağlayan 9. sınıf öğrencilerinden tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00-84.99 arasında olanlara “Teşekkür”, 85.00 puan ve üstü olanlara da “Takdirname” belgesi verilir.

9. sınıfta dönem ortalamam 84.50 – 84.99 arasında olduğunda yuvarlama ile takdir alabilir miyim?

Milli Eğitim Bakanlığının yönetmeliklerine göre 9. sınıf öğrencisinin takdir belgesi alabilmesi için tüm derslerinin dönem ağırlıklı puan ortalaması 85.00 puan ve üzeri olmalıdır. Takdir hesaplamasında öğrencinin dönem ortalamasına yuvarlama yapılmayacak ve 84.50 – 84.99 arasında olan dönem ortalamaları ile takdir belgesi alınamayacaktır.

9. sınıfta dönem ortalamam 69.50 – 69.99 arasında olduğunda yuvarlama ile teşekkür alabilir miyim?

Milli Eğitim Bakanlığının yönetmeliklerine 9. sınıf öğrencisinin teşekkür belgesi alabilmesi için tüm derslerinin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00 puan ve üzeri olmalıdır. Teşekkür hesaplamasında öğrencinin dönem ortalamasına yuvarlama yapılmayacak ve 69.50 – 69.99 arasında olan dönem ortalamaları ile teşekkür belgesi alınamayacaktır.
 

Bir Yorum