Eğitim

E-Okul Takdir-Teşekkür Hesaplama

Öğrenciler 17 Haziran’da yaz tatiline girecek. En az öğrenciler kadar veliler de karne heyecanı yaşıyor. Bütün yıl boyunca eğitim-öğretim alan öğrenciler alacakları karne ile derslerdeki başarılarını ve durumlarını görebilecekler. Artık E-okul not sistemiyle öğrenciler karne gününü beklemeden takdir veya teşekkür alıp almadıklarını öğrenebilirler.

Takdir ve Teşekkür Hesaplama

E-okul portalına giriş yaptıktan sonra ders notlarınıza erişmeniz halinde takdir ve teşekkür alıp almadığınızı öğrenebilirsiniz. Öğrencilerin belge alabilmek için hiçbir dersten zayıf (0-1) almamış olması gerekiyor. Derslerin puan ortalamasının ve karne notunun 70,00 ile 84,99 arasında olması teşekkür belgesini almak için yeterli. Takdir belgesi için ise puan ortalamasının 85,00 ve üzerinde olması gerekiyor. Her dersin puan ortalaması alınarak bu ortalama dersin haftalık ders saati ile çarpılır. Daha sonra çarpım sonuçları derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölünür. Çıkan sonuç ağırlıklı ders notudur.

E-okul İşlemleri

E-okul sistemine giriş yapmak için ilk olarak resimde verilen sayıları doğru bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Sonrasında T.C kimlik numaranız ve öğrenci kimlik numaranızı girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. E-okul sistemi üzerinden bütün ders bilgilerini, devamsızlıkları ve sınav notlarını görebilirsiniz. 

Bir Yorum

  1. ben tabletten hesap ladım birşey alamıyursonuz diyu ama hocada diyu ki teşekkör alaıyuson diyu