Eğitim

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş Nasıl Yapılacak?

Milli eğitim bakanlığı tarafından yönetilen, öğrencilerin not ve devamsızlık bilgilerinin bulunduğu E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, web tabanlı geliştirilen bir sitedir.

Öğrenci nüfusunun çok olduğu ülkemizde, hem veliler hem de öğrenciler açısından büyük bir kolaylık sağlanmıştır.

Bu sistem sayesinde öğrenci velileri, çocuklarının not durumlarının takibini kolaylıkla yapabilecek.

2007 yılında kullanılmaya başlanan sistemde, öğrencilerin tüm ders notlarını, müfredatını, devamsızlık bilgisi, senelik akademik takvimi, sınav tarihleri, sınav sonuçları gibi bir çok bilgiyi kapsamaktadır. 2007 yılında okul hayatına başlayan bir öğrencinin 2017’ye kadar olan okul bilgilerine bu sistemden ulaşmak mümkün.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Erişim Nasıl Sağlanır ve Sistem Nasıl Kullanılır?

Bu sistem sayesinde ebeveynler çocuklarının öğrencilik hayatlarını yakından takip etme şansı yakalıyor. Siteye giriş yaptıktan sonra güvenlik resmi ile beraber bir kodu girmeniz gerekiyor. Sisteme girmeye çalışırken resim ve güvenlik kodunu doğru şekilde girebilecek kadar seçemediğiniz takdirde ve böyle bir durumda yenileyebiliyorsunuz. Bunun ardından kimlik bilgilerinize varana dek özel soru ve doğrulama adımlarıyla karşılaşabilirsiniz. Sonrasında öğrencinizin T.C. kimlik numarasını ve okul numarasını girerek işlemleri bitirip sisteme giriş yapabilirsiniz.