Eğitim

Eğitim Sendikaları: Okullar Açılmasın !

19 Eylül 2016’da 18 milyon öğrenci için ders zili çalacak. Ancak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından binlerce öğretmen açığa alındı ve yeni atamalar henüz bitmedi. İşte bu sebeplerden ötürü eğitim sendikaları okulların açılmasının daha ileri bir tarihe ertelenmesini talep etti.

Konu ile ilgili Türk Eğitim Sen Bursa 2 Nolu şube başkanı Selçuk Türkoğlu, okulların açılmaya hazır olmadığını söyledi. Eğitim Bir-Sen Van Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Uca da okulların açılmasının ertelenmesini talep etti. Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir ise 1 milyon öğrencinin öğretmensiz kalacağını söyledi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Eğitimciler Birliliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Van Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Uca, okulların belirtilen tarihte açılmasının öğrenciler açısından ciddi sıkıntılara sebep olacağını söyledi ve ekledi: “Sendika olarak yaptığımız inceleme ve gözlemler sonucunda bazı okullarımızda devam eden tamirat, boya ve badana işleri nedeniyle eğitim öğretim aksayacaktır. Yine, öğrencilerimize ücretsiz olarak dağıtılacak olan ders kitaplarının dağıtımının MEB tarafından durdurulmasıyla ders kitaplarının planlanan şekliyle 19 Eylül 2016 tarihine yetişmeyeceği ve bu durumun da ciddi sorunlara neden olacağı düşünülmektedir”

Uca öğretmen ihtiyaçlarının da giderilmesi gerektiğine değindi: “Ülke olarak içinden geçtiğimiz bu zor, sıkıntılı dönemde birlik ve beraberlik içinde tesis edilecek barış ve kardeşlik ruhunu ayakta tutmamız gerekmektedir. İçinde bulunduğumuz sıkıntıları aşmanın, sorunlarımızı çözmenin yolu, birlik ve beraberliğimizi kilit taşları ile daha da sağlamlaştırmak ve eğitime hem maddi hem de manevi olarak yapacağımız yatırımlarla olacağını bilmeliyiz. 2016-2017 eğitim öğretim yılında öğrenci, öğretmen, veli ve tüm eğitim paydaşlarıyla her kesimin sıkıntı yaşamaması için hem devletimizin, hem Türkiye’nin en büyük sendikası olarak biz Eğitim Bir-Sen, hem de diğer eğitim sendikaları üstüne düşeni en hassas şekilde yapması gerekmektedir. Bu bağlamda; eğitim öğretim işleyişinin çok kapsamlı bir faaliyet olduğunu düşündüğümüzde; eğitim kurumlarının fiziksel olarak hazır halde bulundurulması, öğretmen ihtiyaçlarının giderilmesi, ders kitaplarının öğrencilerimize ulaştırılması ve temizlik işlerini yürütecek yardımcı personelin bu kurumlarımızda görevlendirilmesi de çok önemli görülmektedir” 

Türk Eğitim-Sen de Bursa’da 4 bine yakın öğretmene ihtiyaç olduğunu açıkladı.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Aynen açılmasın ya bi sürü sorun var 3 ekim yapın nolacak sanki