Eğitim

FETÖ, PKK ve DEAŞ Kavramları Ders Kitaplarına Giriyor

15 Temmuz Demokrasi Zaferi başta olmak üzere darbeler, FETÖ, PKK veDEAŞ gibi terör örgütleri müfredat programına alındı. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılından itibaren bu konular ilkokul öğrencilerine ders olarak anlatılacak. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ankara Başöğretmen Salonu’nda yeni müfredatı basın toplantısıyla açıkladı. Buna kapsamda, yeni müfredat bu yıl 1, 5 ve 9’uncu sınıflarda uygulanacak. 2018-2019 eğitim öğretim yılında tüm ders ve sınıflarda yeni müfredatla eğitim verilecek.

Konu ile ilgili olarak Sabah’tan Safure Cantürk’ün haberine göre Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, müfredatı sade ve anlaşılır olmasına önem verdiklerini ve değerler eğitimini odak noktası yaptıklarını belirterek şu açıklamalarda bulundu;

“15 TEMMUZ DA İŞLENECEK”

“Sosyal bilgiler dersi öğretim programında demokrasinin kazanımının işlenmesi sırasında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün ele alınmasını isteyeceğiz. Yine Türkçe derslerinde Milli Mücadele ve Atatürk temasında konu örneklerinde 15 Temmuz da işlenecek.”

CİHAT KAVRAMI DA YER ALACAK

Ayrıca Cihat kavramının da müfredatta olduğuna ilişkin açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Cihat kavramının öğrencilere doğru anlamıyla aktarılacağını ifade ederek şöyle dedi;

“Cihadın gerçek anlamı, ülkemizi sevmektir, vatanımızı sevmektir, milli birlik ve beraberliğe hizmet etmek için her ne gerekiyorsa o konuda varlık göstermektir. Cihadın ne olduğunun ve ne olmadığının öğretilmesi, Bakanlığımızın asli görevleri arasında olduğu için var. Bundan rahatsız olmaya gerek yok. Din derslerinde, fıkıh dersinde evlatlarımıza vermek istiyoruz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA