Eğitim

Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği 2016 Mezunları Mezuniyet Töreni Yapamadı: Törensiz Yemin Videosu Hazırladı!

2015-2016 yılları Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunları; 20 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek olan mezuniyet törenlerinin sürekli olarak ertelendiğini aktarmaktalar. Daha önceden 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle 20 Temmuz tarihinde yapılamayan mezuniyet töreni, daha sonra 22 Kasım tarihine ertelendi.

Ertelenen bu mezuniyet töreni nedeniyle de şehir dışından gelen aileler ve mezunlar mağduriyet yaşadılar. Diş hekimliği fakültesi mezunları tarafından ifade edilen bilgilere göre de, yapılması planlanan mezuniyet törenlerinin süresiz olarak ertelendiği, herhangi bir tarih belirtilmediği aktarılıyor.

Bir türlü yapılamayan bu mezuniyet töreni sonrasında da, erteleme tarihine tepki göstermek isteyen mezunlar; sosyal medya üzerinden işte bu videoyu yayımladılar:


” TÖRENSİZ YEMİN ” başlığıyla video izleme platformu Youtube üzerinde paylaşılan bu video, gerçekleştirilemeyen, yüzlerce ailenin mağduriyetine neden olan mezuniyet töreninin; hangi sebeple ” Süresiz olarak ” engellendiğine ilişkin bir eleştiri olarak da yorumlandı.

*” Süresiz olarak ertelendi “

Diş Hekimliği Fakültesi 2015-2016 mezunlarına yönelik olarak uygulanacak mezuniyet ve yemin töreninin, süresiz olarak uzatıldığı ifade edilerek, tören yine gerçekleştirilmedi. Aileler mağduriyet yaşarken, mezunlar üzüntülerini dile getirdiler.

Gazi Üniversitesi bünyesinden henüz resmi bir açıklama gelmezken, hem mezunlar hem de aileleri bir açıklama yapılmasını bekliyorlar.

Kamupersoneli.net | ÖZEL HABER