Eğitim

Güvenlik Soruşturması Olumlu Olmayanın Bursu ve Kredisi Kesiliyor

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, KYK’da basın toplantısı düzenledi. Kılıç, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

FETÖ soruşturmaları kapsamında kapatılarak KYK bünyesine geçen yurtlarla ilgili 821 bina içinden 131 binayı aktif olarak kullanabildiklerini söyledi.

Kılıç, öğrencilere ilişkin yapılacak olan güvenlik soruşturmalarına değindi: “Daha önceki yıllarda periyodik olarak sadece yılda bir yapılan bir araştırmaydı. Biz bunu yaklaşık bir senedir her ay yapıyoruz. Çünkü artık elektronik sistemden yapma imkanımız olduğundan dolayı. Daha önce bazı şeyler oldu. Kaydını yapıp sonra gelmeyen bazı kişilerin, olumsuz birtakım olayların içerisinde adı geçti. Bunu engellemek için her ay burs ve kredi öğrencimizin hesabına yatırılmadan önce tekrar 11 kurum tarafından özellikle güvenlik açısından taranıyor.

Sizin eğer Adalet Bakanlığı içerisinde veya emniyetle alakalı bir sorununuz olduysa bu sisteme doğrudan düşüyor. Bizim de bunu görme imkanımız var. Bu geldiği anda bizim kriterlerimizin bununla alakalı olan karşılığı neyse o yapılıyor. Yani bursu kesilen de kredisi kesilen de oldu. Güvenlik soruşturmasından geçemeyenin yurtla da ilişiği kesiliyor.” dedi.

Kamupersoneli.net 

Bir Yorum

  1. Hersey tmm da ortaokul mezunlarından da alım yapmanızı rica ederim. Bizde bu vatanın evlatlarıyız bi hakta bize tanıyın bende ozel harekat olmak istiyorum