Eğitim

Hükümlülerden Örnek Proje "Eskimiş Okul Sıralarını Yeniliyorlar"

 Adana’da, Cumhuriyet Başsavcılığı ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının hazırladığı “Ben de varım” projesi kapsamında 40 hükümlü, 5 ayda eskimiş 2 bin 500 okul sırasını yenileyecek.


Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün organizasyonunda, Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezi ile Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayiyi Destekleme Vakfı (MEKSA) Adana Şubesi, hükümlülerin topluma kazandırılması ve istihdamları amacıyla, okulların boyanması, peyzajı, eskimiş sıralarının yenilenmesi, klima bakımları ve oyun alanları çizimini kapsayan “Ben De Varım” isimli proje hazırladı.

İlk aşamada il genelindeki 12 okulda eskimiş, kırılmış, çizilmiş 2 bin 500 okul sırası tespit edilip MEKSA Vakfı Mobilya Atölyesi’ne getirildi. Atölyede, günlük hem 20 lira kazanan hem de sigortaları yatırılan sertifikalı 40 hükümlü, tahrip edilmiş okul sıralarının tahta kısımlarını zımparaladı, vernikleyerek parlatıp metal kısımlarını boyadıktan sonra adeta yepyeni hale getirdi.

5 ay sürecek proje kapsamında ilk partide 60 okul sırası yenilenerek 2. İnönü İlkokuluna teslim edildi.

Piyasada 400 bin liraya yaptırılacak 2 bin 500 okul sırasını yenileme işi, hükümlüler sayesinde 20 bin lirası malzeme, 35 bin lirası da işçi ücreti olmak üzere toplam 55 bin liraya mal edilebilecek.

Hükümlülerin yaptığı işleri yerinde inceleyen Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, “Amacımız, hükümlülerimizin hayata uyum sağlamalarını kolaylaştırmak için meslek edinmelerini ve kamuya yararlı işler yapmalarını sağlamak. Hükümlülerin yaptığı okul boyama, sıraların yenilenmesi gibi çalışmalarla, okul idarecilerinin ve velilerin okula daha çok sahip çıkmaları sağlanacak, öğrencilerin daha çok ders çalışarak ve okul gereçlerini daha iyi kullanarak sorumluluklarının arttığı görülecektir.” ifadelerini kullandı.

AA
Kamupersoneli.net