Eğitim

İnternette Kiralık Diploma Pazarı

Yasal Değil Ayrıca Tehlikeli
İnternette bulunan ilanlarda inşaat mühendisleri , eczacı diplomaları, pratisyen hekimler, veterinerler diplomalarını kiralama yöntemine yönelmiş durumda. hatta ilanların bazılarında pazar yerinde bir ürün satılıyormuşcasına sloganlar bulunuyor bir inşaat mühendisinin ilanında “Diplomam sayesinde 1 milyon doları bulan ihalelere girebilirsiniz” gibi ifadeler bulunuyor. Bu tür yasal olmayan işlemlerin yetkililer tarafından takibine başlanıldığı öğrenildi. Eczacılar diplomalarını önceden beri kiralayabiliyordu ve buna karşı yaptırımlar bulunuyordu. Pratisyen Hekimler diplomalarını güzellik salonlarına ve spor salonlarına kiraliyor. veterinerler diplomalarını gıda sektörüne kiralayabiliyor. Meslek odaları ise bu tür uyanık girişimci meslek ahlakına uyuşmayan durumların meslekten men edilme ve diplomaların iptaliyle son bulabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Habertürk’ün haberine göre meslek odalarının bu konuda çeşitli araştırmalara başladığı ve yetkili kurumların da bu tür kiralama işlemlerine başvuran kişilerin diplomalarının en kısa zamanda iptal edileceğini ve ciddi yaptırımlar söz konusu olacağını dile getirdiler. İnsanların sağlığını hiçe sayan bu kişilerin diplomalarının derhal alınması vatandaş açısından da çok önemli çünkü diplomasını bir inşaat firmasına kiralayan mühendis o firmada denetimlere katılmıyor ve yapılar hakkında çalışmalarda bulunmuyor sadece imzası söz konusu oluyor. Deprem ve her türlü doğal afete karşı vatandaşı riske atmış oluyorlar. Ayrıca güzellik salonlarına ve spor salonlarına diploma kiralayan pratisyen hekimler için, ve gıda sektörüne diplomalarını kiralayan veterinerler içinde bu durum geçerli.

Diploma kiralama ile alakalı onlarca site hala aktif durumda gerekli mercilerin bu konuda adım atacaklarını temenni ediyoruz.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. adam iş bulamıyor yada çalışsa kiraya verse hemen hemen aynı parayı kazanıyor bu yüzden kiraya veriyor