Eğitim

İsmet Yılmaz Okullara Dağıtılan Araç Gereçlerle İlgili Konuştu

TBMM Genel Kurulunda Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bir konuşma yaptı, İsmet Yılmaz konuşmasında okullara dağıtılan araç gereçlerin miktarından bahsetti.  

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Fatih Projesi kapsamında 19 bin 780 okulda 432 bin 288 etkileşimli tahta, 3 bin 362 okulda da 1 milyon 438 bin 800 tablet bilgisayar dağıtıldığını kaydetti.

Yılmaz, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda görüşülen, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK’larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. 

“Fatih Projesi” ile ilgili soru üzerine Yılmaz, bu proje kapsamında 19 bin 780 okulda 432 bin 288 etkileşimli tahta dağıtıldığını belirterek, “Etkileşimli tahtaya eski kara tahta desek kara tahta, televizyon desek televizyon, video desek video, mükemmel bir şey.” dedi. 

Yılmaz, 3 bin 362 okulda 1 milyon 438 bin 800 tablet bilgisayarlar dağıtıldığını, 45 bin 653 çok fonksiyonlu network yazıcının okullara gönderildiğini söyledi. Network altyapısının da 16 bin 800 okula ulaştırıldığını, 980 bin uç hat çekildiğini anlatan Yılmaz, hedeflerinin 1 milyon 520 bin hat olduğunu kaydetti. 

558 bin öğretmene Fatih Projesi için hizmet içi eğitim verildiğini söyleyen Yılmaz, “Bilişim teknolojisine süre koymak yanıltıcı olur, biz yanıldık. Teknolojiye açık olmak gerekir. Geçmişten daha iyi durumdayız.” sözlerini sarf etti.

“TEOG sınavı ile ilgili” eleştirilere yanıt veren Yılmaz, “En son yapılan TEOG ile ilgili hiçbir sınavımız, sorumuz iptal edilmedi ancak 2015 sınavında bir Türkçe sorusu, bir de tarih sorusu iptal edildi.” diye konuştu.

Kamupersoneli.net / AA